Ik zag twee beren woordjes leren

Ik zie, ik zie…

Kleintje Beer en Buurbeertje zijn beste vriendjes. Samen verkennen ze de wereld in vrolijke kijkplaten waarop heel veel te zien is. Wie weet hoe alles heet?

‘k Zag twee beren woordjes leren,
o, het was een wonder!

’t Was een wonder boven wonder,
dat die beren leren konden.

Hi hi hi, ha ha ha!
‘k Stond er bij en ik keek ernaar.

In drie woorden

eerste woorden, kijk- en zoekboek, interactief

In meer woorden

Met dit grote vierkante zoek- en aanwijsboek met grote zachtgekleurde kijkplaten, kun je je samen met je kindje, uren vermaken. Het boek neemt je mee in de leefwereld van twee beertjes, Kleintje Beer en Buurbeertje, die beste vrienden zijn. Harmen van Straaten laat je zo met zijn prachtige uitgebreide illustraties de belevingswereld van een peuter zien: thuis, in de tuin, op het strand, in de speeltuin, in de straat……

Wat valt er veel te ontdekken op elke prent. Links en rechts naast de prent staan kleine illustraties van elementen uit de grote prent, voorzien van de woorden. Meer dan 400 woorden worden zo in beeld gebracht.

Dit prentenboek leent zich vooral om samen met je dreumes/peuter te bekijken. De prenten nodigen uit tot interactie met je kind. Laat hem of haar vertellen wat ze zien. Stel vragen en wijs aan. De stevige, kartonnen bladzijden zijn ideaal voor de grijpgrage peuterhandjes!

Kortom: een vrolijk kijk- en zoekboek voor peuters vanaf een jaar of twee, waar je heel wat uren zoet mee bent en waar je heel wat van bijleert. Maar ook wat oudere kinderen hebben nog genoeg te zien en te vertellen.

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *