Ik zag twee beren

Ik zag twee beren
Categorieën: , , ,
Tag:
Publisher:

‘50 bekende kinderliedjes uit grootmoeders tijd’

Ik zag twee beren broodjes smeren,
o, het was een wonder.
Het was een wonder boven wonder,
dat die beren smeren konden.
Hi, hi, hi! Ha, ha ha!
‘K stond erbij en ik keek ernaar.

Vijftig bekende kinderliedjes uit grootmoeders tijd komen opnieuw tot leven in dit vrolijke liedjesboek, met tijdloze papiersnijkunst van Thysa Zevenbergen. Zing je mee?

In drie woorden

Vrolijk, tijdloos en muzikaal

In meer woorden

Uren zat ik vroeger op schoot bij mijn grootouders We lazen boekjes, maar zongen vooral veel liedjes. Ik leerde mijn grootouders nieuwe liedjes die ik op school had geleerd, maar zij leerden mij ook veel liedjes van toen zij kind waren. In dit vrolijke boek, in de vorm van een boterham, zijn 50 van deze kinderliedjes te vinden. 50 Liedjes met een herinnering aan vroeger. Bekende liedjes als Berend botje en Jan Huygen in de ton, maar ook minder bekende liedjes als Roodborstje tikt tegen het raam en Klikspaan.

Voor ieder lied is de tekst uitgeschreven in dit boek, met daarbij een vrolijke illustratie. Ieder lied kent zijn eigen kleurenpallet waardoor je steeds een nieuwe sfeer voelt. Handig is de QR code voor in het boek waarbij je wordt gelinkt naar de playlist van Spotify die bij dit boek hoort. Zo is het ook mogelijk om de melodie te beluisteren van de liedjes die je niet kent.

Ik waande me tijdens het luisteren weer even terug naar de tijd waarin ik een klein meisje was. Heel even zat ik weer bij mijn grootouders op schoot. Even terug naar die fijne tijd. En dat is volgens mij precies het gevoel dat dit boek je hoort te geven. Een passend cadeau voor een grootouder en een aanrader voor ieder kind dat graag een liedje zingt.

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *