Ik zoek een kusje

Ik zoek een kusje
Categorieën: ,
Publisher:

Heel de dag krijgt Keesje kusjes, het blijft nooit bij twee.

Maar als mama moet gaan werken, dan neemt ze alle kusjes mee.’

Keesje krijgt graag kusjes van zijn mama. Haar kusjes zijn zacht en fijn. Maar Keesjes papa heeft een baard. Zijn kusjes zijn prikkelig en helemaal niet zacht en fijn. Als Keesje met zijn papa in de dierentuin is, bedenkt hij dat de dieren met hun zachte vacht hem vast ook zulke fijne kusjes kunnen geven als mama. Als papa even niet oplet, gaat Keesje ervandoor. Hij vraagt de aap om een kusje, de olifant en de pinguïn. Zelfs de krokodil… Als dat maar goed gaat!

In drie woorden

Grappig, zoektocht, fantasierijk

In meer woorden

Dit boek gaat over Kees, een jongen die de kusjes van zijn moeder het allerfijnst vindt. Ze zijn zo lekker zacht en warm. Maar ja, soms gaat ze werken en dan neemt ze alle kusjes mee. Natuurlijk is papa er dan wel, maar die heeft een prikkelbaard. Papa doet wel leuke dingen met Kees, maar ja, dan gaat die baard ook weer mee… Kees heeft een goed idee, hij gaat in de dierentuin op zoek naar een dierenkusje. Die zijn ook vast zacht, misschien wel zo fijn als de kusjes van zijn moeder. Als zijn vader even niet oplet, maakt Kees zich uit de voeten en vraagt de dieren om een kusje. Maar die aap heeft meer haar dan zijn vader, het kusje van de olifant is veel te nat en de snavel van de pinguïn veel te hard. Zal het hem lukken om een kusje te vinden die net zo zacht en fijn is als het kusje van zijn moeder? En zijn alle dieren geschikt om om een kusje te vragen?

Dit boek is mooi vormgegeven. De illustraties van Harmen van Straaten zijn prachtig, sfeervol en geheel in de stijl die je gewend bent van hem. De tekst is op rijm en ook hierin is veel humor gestopt. Per pagina staan er 16 korte regels tekst, zodat de aandacht bij het verhaal blijft. De kinderen zullen genieten van het verhaal en leren ongemerkt bijzonderheden over de dieren. Wie zou jij een kusje willen geven?

 

the gravatar profile photo

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *