In Afrika met Avi en Kumbi

‘Ontdek de spannende geschiedenis van het continent Afrika’

Reis mee door de spannende geschiedenis van Afrika! Samen met Avi en Kumbi kom je van alles te weten over de jager-verzamelaars in de prehistorie, over koninginnen in het koninkrijk Nubië en over de strijders voor onafhankelijkheid. Ook ontmoet je belangrijke mensen uit de Afrikaanse geschiedenis zoals Mansa Moussa, die zijn goud uitdeelde en Harriet Tubman, die vocht tegen de slavernij. Laat je inspireren door de geschiedenis van Afrika!

In drie woorden

Leerzaam, begrijpelijk en waardevol

In meer woorden

In dit informatieve prentenboek nemen Avi en Kumbi je mee in de geschiedenis van het eeuwenoude continent Afrika. Van de eerste mensen tot de leiders en de slavernij, overal wordt aandacht aan besteedt. Het boek is geschreven door een Zuid-Afrikaanse hoogleraar geschiedenis. Hij schrijft vanuit het perspectief van Avi en Kumbi, twee Afrikaanse kinderen die graag willen leren over hun land.

Doordat het vanuit het perspectief van twee kinderen is geschreven, is er gebruik gemaakt van duidelijke taal. Dat wil niet zeggen dat dit boek geen lastige termen en namen kent, maar wel dat door middel van taalgebruik en illustraties altijd een uitleg wordt gegeven voor deze lastige woorden. Iedere pagina kent kleurrijke illustraties met daarbij korte stukjes tekst. Verspreid over de pagina’s zijn weetjes toegevoegd en bij de illustraties zijn woorden te vinden die aangeven wat er precies is getekend. Dit maakt het een veelzijdig boek waarbij op iedere pagina veel te lezen en te bekijken is.

Een informatief prentenboek voor kinderen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis vanaf negen jaar.

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *