Insecten

Insecten
Categorieën: ,
Series:
Publisher:

‘Sla het boek open en duik in de wondere wereld van de insecten!’

Wil jij alles weten over insecten? In dit boek lees je alles over kleine kriebelbeestjes. Hoelang bestaan ze al? Hoe worden ze groot? En waarom in een spin géén insect? Je vindt in dit boek ook een leuk bouwproject, een grote uitklappagina en een miniquiz, zodat je een echte expert wordt.

In drie woorden

Gedetailleerd, realistisch en informatief

In meer woorden

De boeken uit de Willewete-serie van Clavis zijn informatieve prentenboeken die antwoord geven op de vragen van jonge kinderen. Sommige onderwerpen staan dichtbij hen, andere een beetje verder. Ze gaan over de wereld en de natuur om ons heen, over het leven in het verleden en het leven nu. Op een speelse en spitsvondige manier vertellen deze boeken wat kinderen graag willen weten.

In dit deel duiken wij in de wondere wereld van de insecten. Je leert hoelang insecten al op onze aarde leven, hoe ze er vroeger uitzagen, wat de kenmerken zijn van insecten en hoe er uit een ei uiteindelijk een insect groeit. Daarnaast ontdek je wat insecten eten, waar ze leven en wat de recordhouders zijn onder de insecten. En dat is nog lang niet alles. Het boek staat boordevol informatie over deze bijzondere beestjes.

De prachtige, kleurrijke illustraties van Marjolein Hund zijn heel gedetailleerd en realistisch. Je kijkt op iedere pagina je ogen uit. Iedere pagina kan zo ingelijst worden om op te hangen als schilderij. De illustraties sluiten perfect aan bij de tekst en helpen jonge kinderen bij het begrijpen van de tekst.

De vormgeving van het boek is prachtig. De volgorde van de hoofdstukken is logisch gekozen en vormen een mooi geheel. De tekst wordt aangevuld met wist je datjes waar zowel kinderen als volwassenen nog heel veel van kunnen leren.

Na het lezen van dit boek wil je direct beginnen aan de quiz of ga je lekker creatief aan de slag met het bouwproject om de insecten in jouw tuin te helpen.

Een absolute aanrader voor kinderen vanaf 5 jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *