Is dát kunst? Bijzondere werken uit de moderne kunst

Wist je dat een tapijt van pindakaas kunst kan zijn?
Of een uitgegomde tekening?
En dat er een kunstenaar bestaat die schilderijen maakt met olifantenkak?

Duik in de laatste 100 jaar kunstgeschiedenis met meer dan 120 bijzondere werken, sterke verhalen en coole ideeën.
Kunst is voor iedereen!

In drie woorden

verrassend, fascinerend, leerzaam

In meer woorden

Dit boek laat zien dat moderne kunst helemaal niet vreemd of moeilijk hoeft te zijn. 120 bijzondere werken worden helder en duidelijk uitgelegd. Dit boek brengt de kunst echt tot leven: door weetjes en sterke verhalen over de kunstwerken maar ook door de mogelijkheid om kunst te bekijken. Er zijn namelijk QR-codes geplaatst bij alle besproken kunstwerken en deze leiden je naar de site waar je een foto of een video van het echte kunstwerk kunt bekijken, helemaal geweldig!!

Het boek is opgedeeld in 11 hoofdstukken en in elk hoofdstuk vinden we verschillende categorieën moderne kunst: van dieren & planten en griezelige kunst tot vieze en gigantisch grote kunst! Zo maken we niet alleen kennis met een kakschilderij, takkenkunst, onkruidkunst en prikkeldraadkunst maar met nog veel meer bizarre ideeën verwerkt in moderne kunstwerken. De vele grappige, stripachtige illustraties in dit boek zijn kleurrijk en versterken het verhaal en vullen het aan.

Dit boek is geweldig om met kinderen te discussiëren over de vraag ‘Wat is kunst?’. En wil je weten welk kunstwerk perfect bij jou past? Achterin het boek vind je een test waarmee je kunt ontdekken welk kunstwerk bij jou hoort.

Kunst is voor iedereen en daarom is dit ook een geweldig boek voor iedereen vanaf 9 jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *