Is er leven op je neus?

Is er leven op je neus?
Categorieën: , ,
Publisher:

‘Nou, leeft daar iets?’

Je ziet ze niet, maar ze zijn er wel. Microben leven overal! OP je neus, op je handen, in je buik en op de rest van de wereld. Gelukkig maar, want zonder microben zouden we niet kunnen overleven. We zouden niet kunnen eten of ademen! Dus ook al kunnen we microben niet zien, ze doen heel veel fantastische dingen voor ons. Wat dan precies? Dat ontdek je in dit boek vol kleurrijke illustraties en grappige weetjes.

In drie woorden

Leerzaam, origineel en abstract

In meer woorden

Wist je dat microben ervoor zorgen dat ons lichaam al het eten verteert? En dat er microben zijn die metaal eten? En wist je dat microben eigenlijk onze voorouders zijn? Dit uitermate leerzame boek staat vol weetjes over microben, de kleine bewoners van onze aarde die net als wij eten, voelen en poepen. Alleen zijn deze bewoners niet zichtbaar voor ons blote oog. Gelukkig niet, want hoe verschrikkelijk zou het zijn als je opeens een microbe op je neus zou zien poepen…

De weetjes in dit boek bevatten humor en zijn divers. Ze belichten vele eigenschappen van microben en laten ons zien dat ze onmisbaar zijn voor onze wereld. De illustraties zijn een beetje abstract. Er is gebruik gemaakt van simpele vormen zonder al te veel details. De kleurrijke setting maakt het plaatje compleet.

Een leerzaam boek voor onderzoekers in spé vanaf een jaar of 5.

the gravatar profile photo

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *