Ivelle

Ivelle
Categorieën: ,
Author:
Publisher:

” Is je hart aan iemand verliezen eigenlijk niet anders dan je gezond verstand verliezen?”

Groen is angst. Blauw is verdriet. Oranje is blijdschap. In Pagdama vertelt de kleur van je ogen precies hoe je je voelt … De negentienjarige Ivelle ziet het rood van de liefde overal om zich heen. Naar háár heeft er echter nog nooit een jongen met die tint van verliefdheid gekeken. Maar als ze een jaar na hun eerste ontmoeting de charmante Renzo weer tegenkomt, neemt ze een besluit dat alles kan veranderen. Een besluit dat niet zonder risico is …

Een verrassend verhaal dat bewijst dat iedereen meer is dan wat je ziet. Ontroerende urban fantasy voor young adults.

In drie woorden

Ontroerend liefde, spanning

In meer woorden

Een mooi verhaal waarin kleuren een belangrijke rol spelen. Ivelle heeft namelijk de gave om emoties van mensen aan de kleur van hun ogen af te kunnen lezen. Zodoende blijft de waarheid van woorden voor haar niet verborgen, de kleuren kunnen niets verbergen. Rood is liefde en dat is wat Ivelle zelf, in vorm van verliefdheid, ontbeert. De jongen waar ze heimelijk verliefd op is, ziet haar niet staan. Ivelle heeft wel een liefdevolle band met haar ouders, broer en diens vriend. Als Ivelle dan toch onverwacht oog in oog met haar geheime liefde komt te staan, neemt ze een aantal beslissingen die voor haar grote gevolgen hebben.

Een prachtig verhaal dat heel anders uitpakt dan je verwacht. De flaptekst verraadt namelijk weinig over de inhoud, en dat maakt dat je als lezer min of meer blanco in het verhaal stapt. Het boek staat bol van emoties en is af en toe behoorlijk spannend. Er zijn veel onverwachte wendingen, waardoor je steeds getriggerd wordt om verder te lezen.

We hebben het hier over een young adult boek, in het genre Urban fantasy. De hoofdpersonen zijn iets ouder dan in een gemiddelde young adult, rond de 20, en er zijn duidelijke fantasie elementen aanwezig. Daardoor kan de spanning en de emotie extra oplopen. Dat is zeker zo in dit boek.

Er staan geen illustraties in, wel worden de alinea’s onderbroken door een kleine afbeelding van een oog terwijl de hoofdstukken aangegeven worden in een grijze vlek. Met je eigen fantasie kun je hier kleuren bij bedenken.

Een ontroerend verhaal dat je blijft boeien tot de laatste bladzijde. Een boek met een boodschap. Voor young adults, maar zeker ook voor de volwassen lezer een aanrader.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *