Ja & Nee – gevoelens

Ja & Nee - gevoelens
Categorieën: , ,
Author:
Publisher:

“Wanneer zeg je ja en wanneer zeg je nee? Wat voelt fijn en wanneer wil je dat het stopt?”

Ook kinderen hebben vaak kriebels in hun buik. Als ze hun eigen lichaam leren kennen, als ze voor het eerst verliefd worden, of als ze intimiteit en seksualiteit ontdekken. Dat is heel natuurlijk.

Wanneer zeg je ja en wanneer zeg je nee? Wanneer mag je iets wel doen en wanneer niet? Kun jij zelf ook luisteren als een ander nee zegt? Wat zijn leuke geheimpjes en wat zijn nare geheimpjes? Dit boek leert je dat je zelf de baas bent over jouw lichaam.

In drie woorden

Informatief, positiviteit en bruikbaar

In meer woorden

Ja & Nee – gevoelens komt uit de serie Kriebels in je buik van Clavis. Deze serie maakt thema’s als verliefdheid, intimiteit en seksualiteit bespreekbaar. Ze hebben op maat gemaakte boeken voor verschillende leeftijden. De boeken uit deze serie geven kinderen antwoorden op vragen die ze hebben en leert hen om baas te zijn over hun eigen lichaam.

Aan de hand van verschillende korte verhalen wordt er gesproken over thema’s als: wat voelt fijn en wat niet? Wat doe je als iemand die je niet kent je vraagt om mee te komen? Wat zijn leuke geheimpjes en wanneer kun je een geheim toch beter vertellen? Kun jij je aan de afspraak houden wanneer iemand nee zegt?

Wanneer de verhalen over negatieve gevoelens gaan, eindigt het verhaal altijd positief. Je houdt aan ieder verhaal een goed gevoel over en je krijgt tips hoe je in zo’n situatie moet handelen. Achterin het boek vind je nog twee grote platen met een specifieke zoekvraag. Een mooie aanleiding voor een goed gesprek met jouw peuter of kleuter.

Ben je als ouder of leerkracht op zoek naar een ingang om het met kinderen te hebben over gevoelens en het aangeven van hun eigen grenzen, dan is dit boek een absolute aanrader!

the gravatar profile photo

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *