Jacht

Jacht
Categorieën: ,
Author:
Publisher:

‘Het zijn hooguit drie handelingen: de cursor boven het cijfer plaatsen, cijfer selecteren, cijfer vervangen door een ander cijfer. Supersimpel. Durf ik het?’

Sam onderzoekt een mysterieuze brand op school. Een paar dagen later organiseert de school een dropping in de Duitse bossen. Al snel verandert dat in een nachtmerrie. Wil iemand haar uit de weg ruimen?

In drie woorden

Bloedstollend, ijzersterk, verrassend

In meer woorden

Sam moet bij haar docente biologie komen, omdat ze zich misdragen heeft in de les. Eigenlijk is haar docent heel aardig en heeft ze spijt van haar gedrag. Op school staat ze er niet goed voor en haar vader zit achter haar vodden aan om betere cijfers te halen. Wanneer ze bij haar docente zit, ziet ze dat ze bezig was met het nakijken van de laatst gemaakte toetsen. Op het moment dat haar docente even het lokaal verlaat, pakt Sam haar toets erbij om te zien welk cijfer ze heeft. Een 3,7! Dan ziet ze dat het document op de computer open staat waar de cijfer ingevoerd kunnen worden. Ze besluit van de gelegenheid gebruik te maken om haar cijfer te veranderen in een 7,3. Na het gesprek loopt Sam weg en denkt na over wat ze gedaan heeft. Omdat het niet goed voelt, wil ze teruggaan naar haar docente om haar bedrog op te biechten. Als je bij het lokaal aankomt, ziet ze dat er rook onder de deur vandaan komt, en het brandalarm gaat af. Sam belt 112 en probeert tevergeefs bij haar docente te komen. Wanneer ze door het raam naar buiten gaat, ziet ze een armband liggen in het gras en deze neemt ze mee. De politie vermoed dat het om kortsluiting gaat, maar Sam denkt dat het brandstichting is geweest. Ze gaat op onderzoek uit, vooral omdat haar docent ernstig gewond in coma ligt.

Een aantal dagen later ontvangt Sam een dreigbrief met een foto.  Op de foto ziet ze zichzelf met haar toets in haar hand, terwijl ze haar cijfer in de computer veranderd. Ze moet de armband in een envelop opsturen, anders wordt de foto verspreid. Sam besluit om dit niet te doen en de armband mee te nemen naar Duitsland waar de klas een paar dagen op kamp gaat. Daar gebeuren vreemde dingen en Sam voelt de dreiging en voelt zich opgejaagd. Wil iemand haar uit de weg ruimen? En wie heeft de brand aangestoken?

Een spannende young adult thriller met een verrassend slot waarin thema’s als sexting en pesten een rol spelen. Het boek is beeldend en vlot geschreven, je ziet het voor je ogen gebeuren. Het maakt dat het boek moeilijk weg te leggen is.

Voor alle jongeren die van een spannend verhaal houden.

the gravatar profile photo

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *