Jan, de Onderjebedkijkman (met hulpje)

Jan, de Onderjebedkijkman (met hulpje)
Categorie:
Publisher:

Kun je niet slapen? Hoor je gekke geluiden? Durft je vader niet onder je bed te kijken? Bel dan Jan, de Onderjebedkijkman (met hulpje). Kosten: 5 euro.

Gijs hoort iets onder zijn bed en kan niet meer slapen. Daar komen Jan de Onderjebedkijkman en zijn hulpje eens even wat aan doen. Gijs hoort een raar geluid onder zijn bed. “Tik tik krrrr.’ Hij kan niet meer slapen en roept zijn vader. Maar die durft ook niet onder het bed te kijken… Dan wordt Jan de Onderjebedkijkman gebeld. Hij komt snel, met zijn hulpje Roger, om het geluid uit te schakelen. Zal Gijs weer rustig kunnen slapen?

In drie woorden

Herkenbaar, grappig, spannend

In meer woorden

We kennen allemaal deze situatie wel. Lig je nét lekker in je bed, hoor je geluiden die je niet kunt plaatsen. Vooral kinderen slaan doodsangsten uit en durven bijna niet meer te gaan slapen. Dit boek biedt eerste hulp bij angstige momenten een uitkomst voor ouders met bange kinderen.

Als Gijs geluiden hoort onder zijn bed, roept hij zijn vader. Natuurlijk moet Gijs niet zo zeuren, vindt papa. Als blijkt dat papalief zelf óók niet onder het bed durft te kijken, wordt de hulp van Jan de Onderjebedkijkman (en zijn hulpje) ingeroepen. Al snel staat Jan naast het bed en samen met zijn hulpje Roger vangen ze ‘het beest’ om hem vervolgens naar de maan te lanceren. Maar was het wel een beest?

Een geweldig gaaf en grappig prentenboek, ideaal om voor te lezen voor het slapen gaan. De illustraties zijn zeer aantrekkelijk. Er valt steeds we wat nieuws te ontdekken waar je om moet lachen. De hoeveelheid tekst is wellicht wat meer dan een gemiddeld prentenboek, en het vergt misschien enige oefening om het op een goede wijze voor te lezen. Maar ouders, ga ervoor. Laat je lekker gaan en duik in de rol van Jan de Onderjebedkijkman. Over 20 jaar zal je kind het nog over Jan hebben, want ik acht hem in staat slaapkamerangsten van jonge kinderen weg te nemen. Go Jan!

Blog auteur Sanne Ramakers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *