Je kunt geen kant op

Je kunt geen kant op
Categorieën: , ,
Author:
Publisher:

Eén school.
Vier klasgenoten.
Twee gijzelnemers.

De vriendinnen Alix, Victoria en Mien zitten bij elkaar op school in Manelaar. Op een dag dringen twee gewapende mannen hun school binnen en gijzelen vier leerlingen, onder wie Mien. Kunnen ze ontsnappen of misschien worden bevrijd? En wat willen die mannen met hun actie bereiken?

In drie woorden

Spanning, boeiend, vriendschap

In meer woorden

Vriendinnen Alix, Victoria en Mien zitten samen op de middelbare school in de fictieve stad Manelaar. In een naburige plaats staat een gevangenis, waaruit een gevaarlijke crimineel ontsnapt. Enkele dagen later dringen twee gewapende mannen, waaronder de ontsnapte crimineel, de school binnen en gijzelen vier leerlingen, waaronder Mien en Victoria’s vriend Mats. Ook klasgenoot Aicha behoort tot de gegijzelden, op wie de mannen het speciaal gemunt lijken te hebben. Wat willen de mannen met hun actie toch gedaan krijgen??

Hoewel het verhaal soms wat onwaarschijnlijk is, is het een spannend verhaal, dat lekker vlot wegleest. Het taalgebruik is makkelijk en de hoofdstukken zijn kort. Door te vertellen vanuit wisselend perspectief worden de diverse karakters goed belicht.

Voor jongens en meiden vanaf 12 jaar die wel van een beetje actie en spanning houden.

 

the gravatar profile photo

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *