Jij maakt mij gelukkig

Jij maakt mij gelukkig
Categorieën: , ,

‘Ik ben al wakker, maar
mama is nog aan het dromen.
Wakker worden, mama.
De zon is opgekomen!

Schildpad Bo en mama ontdekken de wereld in dit hartverwarmende verhaaltje over samenzijn. Met kijkgaatjes en een lieve rijmende tekst.

In drie woorden

Prentenboek, lief, rijm

In meer woorden

Van dit prentenboek straalt de vrolijkheid af. De prachtige cover in heldere en vrolijke tinten, voorzien van een glanzend folie laagje rondom de schildpadden, brengt je al meteen in de juiste sfeer. Het verhaal is simpel maar doeltreffend en hierdoor echt geschikt voor de jongste lezers. De auteur van het boek, Patricia Hegarty, beschrijft op een simpele manier de dag van kleine schildpad Bo en benadrukt hierbij hoe fijn het kan zijn om samen te zijn. Bo durft met zijn mama de hele wereld aan en geniet van ieder moment van de dag. Van het wakker maken van zijn mama, tot het samen eten en het genieten van de mooie dingen om hen heen.

Het boek gaat nog meer spreken door de kijkgaten op de bladzijden. Het geheel ziet er prachtig verzorgd uit. Thomas Elliot verzorgde de illustraties. Zijn liefde voor de natuur spat van de tekeningen af. Ik kan mij goed voorstellen dat dit duidelijk opgebouwde verhaal aanslaat bij jonge kinderen. Een boek om er vaker bij te pakken en door te bladeren en de lieve rijmende tekst samen te lezen.

Jij maakt mij gelukkig is een prentenboek om vrolijk van te worden en zeer geschikt voor kinderen die van dieren en een lief verhaal houden vanaf 3 jaar.

 

 

 

 

 

Blog auteur Sigrid Olivier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *