Jippie! En de onderwaterpiraten

‘Wij onderwaterpiraten zijn vreselijk goed!

We vechten met haaien en drinken hun bloed.

Onze Diepzee is zoet als een suikerspin.

En we hebben de geweldigste Koningin!’

Ooit was Felix de beste gitarist van het altijd vrolijke land Jippie, maar hij verdween. Nu, elf jaar later, gaan de humeurige prinses Super en haar beste vriend Max naar hem op zoek. Felix is namelijk de vader van Max, al hebben ze elkaar nog nooit ontmoet. De laatste keer dat iemand Felix zag, ging hij mee met de Onderwaterpiraten, die op een eiland ver weg in de Diepzee wonen. Super en Max maken dezelfde reis die Felix ooit maakte, door Jippie en het buurland Grom, de Diepzee op. Zal het ze lukken om Felix te vinden? En ligt het aan Supers ochtendhumeur of zijn de Onderwaterpiraten echt zo irritant?

In drie woorden

Origineel, grappig, fantasievol

In meer woorden

Jippie! En de Onderwaterpiraten is het derde sprookje over prinses Super en haar vriendje Max. In de eerdere delen hebben we al kennis gemaakt met prinses Super. Zij woont in Jippie, een land waar iedereen altijd vrolijk is. Mensen maken de hele dagen grapjes, zingen liedjes en vinden alles leuk. Breken ze een been? ‘Ach, dat geeft toch niet, ik heb er nog één!’ Ze zien alles van de zonnige kant. In buurland Grom is iedereen juist ontzettend chagrijnig. Niks is leuk, waarom zou je bijvoorbeeld je je best doen om eten te maken, het is toch zo op! Super is de enige in het land die ook wel eens een knorrige bui heeft, vooral in de ochtend. In het eerste deel heeft Super Max ontmoet, een jongen die uit Grom komt, maar dingen ook van een positieve kant kan bekijken. Ze worden goede vrienden van elkaar.

In dit deel gaan ze samen op zoek naar de vader van Max, Felix. Felix was tot over zijn oren verliefd op de moeder van Max, maar op een dag verdween hij. Hij beloofde dat hij terug zou komen, maar nu, elf jaar later, is hij nog steeds niet terug. Sterker nog, niemand heeft hem ooit meer gezien! Max en Jippie proberen te achterhalen waar hij gebleven kan zijn. Ze komen erachter dat hij 11 jaar geleden mee is gegaan met de Onderwaterpiraten, woeste piraten die vechten met haaien. Ze besluiten dezelfde weg te volgen als Felix 11 jaar geleden en gaan met de Onderwaterpiraten mee naar het eiland. De Onderwaterpiraten blijken grote opscheppers te zijn. Ze overdrijven in alles en maken alles mooier dan dat het is! Aangekomen op het eiland vragen ze de inwoners of zij Felix misschien kennen. De piraten reageren heel vreemd. Ze hebben geen tijd, willen niet meer met hun praten en moeten ineens weg. Wat is er toch aan de hand? En waar is de vader van Max gebleven?  Zal het hun lukken om de vader van Max te vinden en hem mee terug te nemen naar Jippie?

Het is een heerlijk vervolg op de vorige twee delen, die goed los van elkaar te lezen zijn. Er zit veel humor in het verhaal. Heerlijk hoe de mensen uit Jippie alles door een roze bril bekijken en hoe goed humeurig de mensen uit Grom kunnen zijn. En in dit deel komen daar de opscheppende piraten bij. Ik denk dat we deze eigenschappen allemaal wel bij mensen (en onszelf) herkennen! De zwart-wit tekeningen van Annet Schaap zijn ook geweldig. Ze zijn vrolijk en vullen het verhaal mooi aan.

Deze serie is een aanrader voor jongens en meisjes die van avontuur houden!

 

the gravatar profile photo

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *