Juf Braaksel en de geniale ontsnapping

Het derde deel in de serie over de verschrikkelijkste juf op aarde: Juf Braaksel!

Het is Lotte en Thijs nog steeds niet gelukt om de geniepige juf Braaksel van hun school te verjagen. Braaksel heeft weer geniale plannen om de leerlingen te dwarsbomen. Braaksels enge vriendinnen Greta en Alie zijn ondertussen alweer vrijgelaten uit de gevangenis en hebben hun eigen geheime plan waar Thijs een grote rol in speelt…
En dan komt Thijs er thuis ook nog achter dat zijn ouders een groot geheim voor hem verborgen hebben gehouden. Kan hij erachter komen wat het geheim is én uit handen van juf Braaksel en haar vriendinnen blijven?

In drie woorden

Avontuur, humor, vriendschap

In meer woorden

De verhalen over Juf Braaksel staan garant voor spanning en avontuur! In het derde deel van de ‘juf Braaksel-serie”, hebben Lotte en Thijs nog steeds niet kunnen afrekenen met de onuitstaanbare Juf Braaksel, de spotnaam van juf Van Brakel, het hoofd van de school. Juf Braaksel blijft maar valse plannen bedenken: ze heeft bijvoorbeeld een belachelijk nieuw schooluniform bedacht. En ze wil alle beste vrienden en vriendinnen uit elkaar halen en in andere klassen zetten. Dat mag toch niet gebeuren?
De twee zogenaamde vriendinnen van Braaksel – Greta Granaat en Alie Cyaankali – hebben snode plannen waarbij Thijs ontvoerd wordt met als doel Braaksel achter slot en grendel te krijgen. Thijs werkt mee aan dit plan, maar werkt zich ook in de nesten. Kan Lotte haar vriend Thijs nog redden? Gelukkig komt Lucas – een oude vriend van Lotte en Thijs – om hun te helpen in dit spannende avontuur.

Net als in de andere twee boeken is er een verhaallijn met een serieuze ondertoon: de speurtocht naar de biologische vader van Thijs.

Erg leuk is dat Carry Slee ook een bekende Youtuber in het verhaal heeft opgenomen; het is maar een kleine rol, maar dat maakt het verhaal wel aantrekkelijk en actueel. Wil je weten welke Youtuber het is? Lees dan dit boek!

Het is mogelijk om dit verhaal te lezen als je de eerdere delen niet hebt gelezen, maar ik denk persoonlijk dat het verhaal wel leuker en beter te volgen is wanneer je de eerdere twee delen ook hebt gelezen.

Iris Boter maakte voor dit deel wederom de illustraties. De pentekeningen zijn grappig en speels.

Carry Slee schrijft voor kinderen van alle leeftijden. Soms zijn haar boeken gebaseerd op dingen die echt gebeurd zijn; in andere gevallen zijn de verhalen verzonnen. Carry Slee schrijft duidelijke taal, die kinderen aanspreekt. De situaties die ze beschrijft, zijn heel herkenbaar en de personages zijn zo goed uitgewerkt dat de lezer zich makkelijk kan identificeren. Haar boeken zijn altijd spannend en zo geschreven dat je ze in één keer uit wilt lezen.

Lees dit boek als je 9 jaar of ouder bent en van een verhaal vol spanning en avontuur houdt. Voorlezen kan al vanaf een jaar of 7.

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *