Juf Braaksel en de magische ring

Juf Braaksel en de magische ring
Categorieën: , ,
Series:
Publisher:

‘Papa, wat moet ik nou? Was jij er nog maar, dan had ik Fred nooit gekend…’

Lotte en Thijs zitten op een fijne school en hebben een lieve juf, juf Evi. Maar dan wordt de enge juf Brakel directeur en alles verandert: verjaardagen mogen niet mee gevierd worden, trakteren is ten strengste verboden en schoolreisjes worden afgeschaft. Dus geeft de klas haar een bijnaam: juf Braaksel. Ze moeten van haar af zien te komen!
Maar dat is nog niet alles: Lotte heeft ook een geheim dat moet worden opgelost. Kan de magische ring van juf Evi haar daar misschien mee helpen?

In drie woorden

Spannend, herkenbaar en magisch

In meer woorden

Lotte en Thijs zijn hele goede vrienden. Na schooltijd zijn ze vaak bij elkaar te vinden, samen met Max, de hond van Lotte. Op school hebben ze een hele lieve juf, juf Evi. Ze hebben het naar hun zin op school. Maar wanneer ze een nieuwe directrice krijgen, komt naar verandering in. Juf Brakel verbiedt alle leuke dingen. Alles wat ze op school doen moet gericht zijn op goede prestaties en hard werken. Verjaardagen worden verboden en schoolreisjes worden afgeschaft. De klas noemt de nieuwe directrice gekscherend: juf Braaksel. Hoe komen ze van haar af?

Ondertussen worstelt Lotte met een geheim. Lotte haar vader is overleden. Haar moeder is verliefd geworden op Fred. De moeder van Lotte werkt veel om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen. Fred is erg lief voor Lotte. Maar wanneer Fred haar over een nieuw plan vertelt en zij hiervoor allerlei klusjes voor hem op moet knappen, begint Lotte te twijfelen. Is het wel goed wat hij doet? Wie kan ze vertrouwen? En kan de magische ring van juf Evi haar hierbij helpen?

Juf Braaksel en de magische ring is het eerste deel in de serie over deze bijzondere directrice. In dit boek leer je de verschillende hoofdpersonages steeds beter kennen. Het verhaal van Lotte staat centraal. Lotte mist haar vader iedere dag. Haar stiefvader lijkt op het eerste gezicht heel lief voor haar en haar moeder, maar is hij wel echt te vertrouwen?

Carry Slee is een van de meest succesvolle kinderboekenschrijfsters van ons land. Door haar vlotte schrijfstijl vlieg je door het boek. Het verhaal is spannend, meeslepend, een tikkeltje magisch en herkenbaar. De kinderen in de klas van juf Evi zijn allemaal verschillend, waardoor veel kinderen zich wel in één van de personages zullen herkennen.

Een spannend avontuur met een tikkeltje magie. Geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *