Juf Braaksel en de mysterieuze verdwijning

Juf Braaksel en de mysterieuze verdwijning
Categorieën: , ,
Publisher:

‘Komen ze dan toch van die gemene juf Braaksel af?’

Na de zomervakantie gaan Lotte en Thijs naar groep zeven. Helaas is de sluwe juf Braaksel nog altijd directeur van hun school. Ze hebben geluk dat Lucas weer terug is in hun klas: hij ontdekt dat de uitvinder van de magische ring nóg iets heeft uitgevonden. Iets waarmee ze juf Braaksel misschien wel voorgoed kunnen laten verdwijnen… Maar net voordat ze de uitvinding willen gebruiken, wordt hij gestolen.
Net als Lotte, Thijs en Lucas het op willen geven, blijkt dat Milou, hun nieuwe klasgenootje, meer van de diefstal afweet.

In drie woorden

Avontuur, school en vriendschap

In meer woorden

Dit avontuur van juf Braaksel, de bijnaam van juf Brakel, is alweer het vierde boek uit de geweldige kinderboekenserie Juf Braaksel. Deze avonturen zijn prima los te lezen, maar het is nog leuker wanneer je de vorige delen ook gelezen hebt. Carry Slee, één van de meest bekende kinderboekenauteurs in Nederland, schreef de avonturen van deze bijzondere schooldirecteur. Hele generaties zijn met de kinderboeken van Carry Slee opgegroeid. Iris Boter verzorgde de mooie illustraties vol humor voor deze serie.

In dit deel gaan de vrienden Lotte en Thijs alweer naar groep 7. Ze hadden gehoopt af te zijn van die vervelende juf Braaksel als directeur, maar helaas zijn ze nog lang niet van haar af. Ze zijn wel heel blij dat hun vriend Lucas weer terug komt bij hun in de groep. Dan doet Lucas een ontdekking: dezelfde uitvinder van de magische ring heeft nog iets uitgevonden! Hiermee zouden ze juf Braaksel echt voorgoed kunnen laten verdwijnen en dat klinkt de kinderen als muziek in de oren. Alleen hebben ze wel een probleem. Wanneer ze op zoek gaan naar dit bijzondere voorwerp, komen ze erachter dat het voorwerp gestolen is. Gelukkig is daar hun nieuwe klasgenootje Milou. Zij kan meer vertellen over de diefstal en samen gaan ze op zoektocht. Ondertussen kan het natuurlijk niet anders of juf Braaksel zit de vrolijke vriendengroep dwars. Zullen ze in dit deel eindelijk verlost worden van juf Braaksel?

Dit heerlijk hilarische avonturenboek vol humor is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar die voorgelezen worden. Vanaf ongeveer 9 jaar kunnen kinderen dit vrolijke boek zelf lezen.

the gravatar profile photo

Blog auteur Sigrid Olivier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *