Julian is een zeemeermin

Julian is een zeemeermin
Categorieën: ,
Author:
Publisher:

‘Hij heeft maar één grote wens: een zeemeermin worden.’

Julian ziet op een dag drie zeemeerminnen.Vanaf dat moment is niets meer wat het was … Hij heeft maar één grote wens: een zeemeermin worden. Wat vindt zijn oma daarvan?

In drie woorden

Ontroerend, identiteit en diversiteit

In meer woorden

Wanneer Julian met zijn oma in de trein zit, ziet hij vanuit het raam drie zeemeerminnen lopen (waarschijnlijk onderweg naar een optocht). Julian raakt compleet betoverd van dit beeld en vanaf dat moment weet hij wat hij wil worden: een zeemeermin. Als hij thuiskomt, gaat hij zich meteen verkleden als zeemeermin. Maar dan komt oma de kamer binnen en ziet wat hij aanheeft. Hoe zal zij reageren? Gelukkig is de afloop heel goed voor Julian.

Wat is dit een prachtig prentenboek met uitbundige gekleurde illustraties! Er staat niet veel tekst in dit boek, maar de prenten spreken voor zich. Een boek met een boodschap. De boodschap dat iedereen zichzelf mag zijn, mag zijn wie hij/zij is. Wat is het mooi om deze boodschap aan de jonge lezer vanaf vier jaar mee te geven. Kreeg iedere ‘Julian’ maar de kans om voor altijd ‘zeemeermin’ te zijn…

 

Blog auteur Sigrid Olivier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *