Julius Muis

Julius Muis
Categorieën: , ,
Publisher:

Een spannend dierenavontuur over onverwachte vriendschap.

Julius Muis leeft alleen in zijn holletje onder de boom, zo lang als hij zich kan herinneren. En dat vindt hij fijn. Maar dan komt er onverwacht bezoek. Een vriend of…? Julius besluit zijn eten te delen. Dat loopt maar net goed af! Het leven is vol verrassingen!

In drie woorden

Spannend, vriendschap, humor

In meer woorden

Julius Muis is het liefst alleen in zijn knusse holletje. Buiten is het gevaarlijk en loopt hij kans om opgegeten te worden. Gelukkig weet Julius Muis precies wat hij moet doen om veilig en alleen te leven. Maar hij weet niet dat Vos hem in de gaten houdt. Als Vos op een nacht het holletje van Julius Muis probeert binnen te dringen, komt hij met zijn kop muurvast in het holletje te zitten en wat Julius Muis ook probeert, het lukt niet om Vos los te krijgen. Julius vindt het ook wel zielig voor Vos en deelt zijn eten en maakt een praatje met hem. Eigenlijk is het best gezellig zo samen. Op een gegeven moment lukt het toch om Vos uit zijn benarde positie te bevrijden en dan gaan ze allebei weer alleen verder. Als op een dag een groot gevaar dreigt voor Julius Muis, is hij heel blij dat hij Vos als vriend heeft….

Joe Todd-Stanton schreef en illustreerde dit prentenboek. Met dit boek laat hij kinderen fantaseren over een wereld waarin ze zouden willen wonen. Met humor en iets om over na te denken.

Met prachtige, klassieke illustraties met een modern randje in natuurtinten neemt Joe ons mee naar de wereld van Julius Muis. De vele details zorgen voor uren kijk- en zoekplezier; elke keer ontdek je weer iets nieuws.

Een fantastisch boek voor kleuters die houden van een verhaal over een bijzondere vriendschap met een beetje spanning en humor.

 

the gravatar profile photo

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *