Kalm aan… hier en nu

Kalm aan… hier en nu
Categorieën: ,
Series:
Publisher:

Dit boek nodigt uit om op reis te gaan in de natuur, om te genieten van een aantal buitengewone gebeurtenissen die dagelijks plaatsvinden en om van dichtbij kennis te maken met verschillende fascinerende dieren die hier leven.

Een boek om weg te dromen bij elke spread, wondermooi geïllustreerd door Freya Hartas. Laura Brand legt in eenvoudige woorden de wetenschap uit achter wat we zien. Als je vervolgens naar buiten gaat, blijf je al snel weer staan om die wonderen in de werkelijkheid te bekijken. Je doet vanzelf kalm aan…

In drie woorden

Verwonderen, stilstaan, natuur

In meer woorden

Wat zijn het pareltjes, de boeken uit de Kalm aan…-serie. Eerder tipten we al Kalm aan, Kalm aan… en kijk om je heen, Kalm aan… in het park en in je buurt. Deze boeken zorgen er niet alleen voor dat je – samen met je kind of je leerlingen – een pas op de plaats maakt en echt even stilstaat, ze bevatten ook nog eens een schat aan informatie over alledaagse wonderen. En deze alledaagse wonderen zie je als je even de drukke wereld om je heen vergeet, stilstaat en tot rust komt.

In dit deel zie je bijvoorbeeld hoe een vuurvliegje gloeit in het donker, hoe een kolibrie uit een bloem drinkt, hoe sneeuwvlokken samensmelten tot een schitterend kristal, hoe heremietkreeften verhuizen en hoe een bij honing koelt. Laura Brandt vertelt wat we allemaal kunnen zien als we goed kijken en doet dat op een duidelijke en rustige manier. En al deze wonderen worden prachtig weergegeven door de sfeervolle illustraties van Freya Hartas. De liefde voor de natuur spat er van af! Of het nu de tuin, het bos of het strand is, je wordt door de tekeningen en de tekst mee op avontuur in de natuur dichtbij huis genomen, zo knap gedaan.

Achterin het boek staat een oefening om in het hier en nu te komen. Superleuk om samen met je kind te doen en daarna je omgeving eens in alle rust te bekijken.

Ga jij mee op avontuur in de natuur?

Voor kleine natuurverwonderaars vanaf 8 jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *