Kalm aan

“De natuur is in beweging en er vinden fabelachtige gedaanteverwisselingen plaats.
Ga jij mee op ontdekkingstocht naar 50 bijzondere natuurwonderverhalen?”.

Overal om ons heen vinden wonderen plaats in de natuur. Elke dag, ieder uur, verandert er van alles op sprookjesachtige wijze. Het gebeurt vlak voor je ogen. Maar ben jij kalm genoeg en zie je ze?

In drie woorden

Leerzaam, indrukwekkend, compleet

In meer woorden

In dit bijzonder boek staan 50 natuurverwonderverhalen. Deze lopen uiteen van de specht naar de vleermuis en van de boshyacinten tot de waterlelies. Overal om ons heen is de natuur in beweging. Er gebeuren allemaal wonderen, waarvan we ons soms niet bewust zijn. Denk maar aan een bij die een bloem bestuift of een oester die een parel maakt. Er zijn wonderen die wel dagen of soms zelfs weken duren terwijl andere veel minder tijd kosten. Maar hoe je het ook went of keert… het blijven natuurwonderen.

“Mama, wat doet die bij daar nou?” vroeg de dochter van auteur Rachel Williams. Voor Rachel was dit de wake-up call om meer de tijd te nemen voor de kleine wonderen die er om haar heen gebeuren. Het is bijzonder hoe een regenboog verschijnt en hoe een spin een web weeft. Na het lezen van dit boek heb je zoveel geleerd doordat al deze natuurverschijnselen op een begrijpelijke manier zijn geschreven. De teksten zijn kort en bondig. 

Door de kleurrijke en gedetailleerde illustraties, gemaakt door Freya Hartas, voelt het alsof het wonder voor je neus gebeurt terwijl je aan het lezen bent. Dat zij dan ook cum laude is afgestudeerd aan de Universiteit van Falmouth verbaast ons niet. Er valt zoveel te zien en zoveel te ontdekken.

Wil je daarna meer weten over een natuurverschijnsel of een dier? Dan staan achterin het boek allerlei boekentips die daar mee te maken hebben!

Een geweldig boek voor iedereen vanaf 8 jaar die nieuwsgierig is naar de wonderen van de natuur, die gewoon onder je neus plaatsvinden. 

the gravatar profile photo

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *