Kamiel de kameel

Kamiel de kameel
Categorieën: ,
Publisher:

‘Even later rijdt de boerin met een kar het erf op. Ze doet de klep open en het nieuwe dier komt tevoorschijn.’

Er hangt spanning op de boerderij. De boerin is een stal aan het bouwen. Het wordt een mooie, grote stal. Alle dieren willen daar maar wat graag wonen!
Maar dan hangt de boerin een bordje boven de deur: Kamiel. De dieren begrijpen er helemaal niets van. Wie of wat is Kamiel? En wat komt hij hier op de boerderij doen?

In drie woorden

Verrassend, vrolijk en diversiteit

In meer woorden

Stel, je bent een boerderijdier. Je hebt het heerlijk in de stal en je bent eraan gewend dat er nog meer boerderijdieren rondlopen. Je kent alle dieren bij naam en je weet wat zij eten en waar zij slapen. Maar dan gebeurt er iets geks. De boerin rijdt met een kar het erf op, doet de klep open en er komt een nieuw dier tevoorschijn. Het dier heeft twee bulten en is reusachtig. Er komt een kameel wonen op de boerderij.

Dit overkomt de boerderijdieren uit het boek Kamiel de kameel. Kamiel sleept allerlei spullen naar de schuur toe en alle dieren vragen zich af wat hij toch aan het doen is in de stal. Dan krijgen ze een brief van Kamiel. Alle dieren worden uitgenodigd op een kennismakingsfeestje. De dieren zijn nieuwsgierig, maar ze vinden het ook enorm spannend. Hoe zal een kameel feest vieren?

Ze verwachten ballonnen, maar die zijn er niet. Gelukkig zijn er wel andere verrassingen. De stal is versierd met bloemen, er is heerlijk eten gemaakt en daarna is het tijd voor muziek. Hoewel de dieren even moeten wennen, doen ze al snel mee. Het feest wordt een enorm succes. Wat is het toch ongelofelijk fijn om nieuwe, feestelijke dingen te leren. En wat is het leuk dat iedereen op een andere manier feest viert. Zo zie je maar weer dat het ook goed kan uitpakken, wanneer je open staat voor nieuwe dingen!

De auteur van dit boek, Pim Lammers schreef dit verrassende en vrolijke verhaal en beschrijft prachtig hoe je een nieuweling verwelkomt. Suzan t’Hooft verzorgde de sfeervolle illustraties in zachte tinten. Kamiel de kameel is een prachtig boek voor de jonge feestneus van 4 tot 6 jaar.

 

the gravatar profile photo

Blog auteur Sigrid Olivier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *