Kapitein Onderbroek 8 en de pedante plaaggeesten van de parallelle paarse plee-planeet

Kapitein Onderbroek 8 en de pedante plaaggeesten van de parallelle paarse plee-planeet
Categorieën: ,
Author:
Publisher:

‘We moeten een afleiding creëren zodat we ondertussen ons snode plan in werking kunnen stellen,’ zei Slechte Harold.’ 

Sjors en Harold belanden in een omgekeerd parallel universum! Daar zijn zij en Kapitein Onderbroek ineens de slechteriken en is meneer Krupp een held. En als het dan eindelijk lukt om weer terug te keren naar hun eigen wereld, nemen ze per ongeluk een stel slechteriken mee. Die moeten teruggestuurd worden, maar hoe?!

In drie woorden

Avontuur, fantasie en graphic novel

In meer woorden

Dit is het achtste deel uit de serie Kapitein Onderbroek, de supergrappige graphic novel serie geschreven door auteur Dav Pilkey. Kapitein Onderbroek is ook bekend van de succesvolle Netflix-serie en film. De auteur ken je misschien ook wel van zijn andere bekende boekenserie, Dog Man.

De vrienden Sjors en Harold komen tijdens dit avontuur in een omgekeerd parallel universum terecht. Ze hebben een gemeen schoolhoofd, meneer Krupp. Meneer Krupp verandert af en toe in de aardige Kapitein Onderbroek. Maar nu in dat omgekeerde universum zijn zij en Kapitein Onderbroek ineens de slechteriken en is die meneer Krupp opeens een held. Als dat maar goed gaat…

Dit zorgt natuurlijk voor een boek vol actie en vrolijke doldwaze avonturen. Wat denk je bijvoorbeeld van hamsters die aanvallen en de figuur Kapitein Blunderbroek? Het boek bestaat uit tekst, veel vrolijke gekleurde illustraties, strips en is voorzien van omsla-no-scoop: de wereldberoemde waar-voor-je-geld-animatietechniek voor nóg meer actie.

Kortom, een zeer afwisselend boek boordevol humor en doldwaze avonturen ideaal voor kinderen vanaf 8 jaar die houden van humor en afwisseling in een boek.

Blog auteur Sigrid Olivier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *