Kas en Saar in de moestuin

Kas en Saar in de moestuin
Categorieën: ,
Author:
Series:
Publisher:

‘Waarom hebben jullie laarsjes aan?’ vraagt opa verbaasd. ‘Het is heel mooi weer. Ik zie geen regen!’
‘We gaan toch naar de moestuin?’ lacht Kas. ‘Dan moet je laarsjes aan, want van in de tuin werken word je lekker vies.’

De opa van Saar heeft een moestuin. Vandaag mogen Kas en Saar meehelpen. Ze wieden onkruid, planten pompoenen, zaaien spinazie en oogsten verschillende groenten en fruit. Als ze weer thuis zijn, maken ze een verse salade en eten ze aardbeien uit eigen tuin. Mmm, zo lekker!

In drie woorden

Informatief, natuur en tuinieren

In meer woorden

Door dit prentenboek word je door Kas en Saar meegenomen naar de wereld van het tuinieren in de moestuin.

Illustrator Pauline Oud maakte een mooie serie prentenboeken over de peuters Kas en Saar die voor peuters zeer herkenbare avonturen beleven bijvoorbeeld over verhuizen, het verkeer, een bezoek aan de dokter of het vieren van feesten. De vrolijke grote illustraties in zachte kleuren zorgen meteen voor een grote glimlach op je gezicht. Dit deel Kas en Saar in de moestuin beschrijft op een eenvoudige en speelse manier wat er allemaal komt kijken bij het aanleggen en onderhouden van een moestuin.

Kas en Saar mogen mee naar de moestuin van de opa van Saar. Zij zijn er al helemaal op voorbereid en hebben oude kleding en laarzen aan, want vies worden mag. Wat komt er een hoop bij kijken, voordat er groente of fruit op je bord ligt. Kas en Saar hebben het maar druk met het helpen van de opa van Saar. Nadat ze eerst goed gekeken hebben hoe alle planten gegroeid zijn, gaan ze aan het werk. Onkruid wieden, slakken verwijderen en zaaien; ze hebben het er maar druk mee. Opa legt geduldig uit wat er moet gebeuren en waarom dit moet gebeuren.

Uiteindelijk gaan ze met een mooie oogst naar huis. Wat was het een fijne dag voor Kas en Saar!

Na het lezen van dit prentenboek zou het erg leuk zijn om zelf aan de slag te gaan met tuinieren. Dat kan natuurlijk ook heel eenvoudig, in het klein, door het zaaien van iets wat snel groeit zoals bijvoorbeeld sterrenkers. Kinderen genieten er vaak enorm van om dit groeiproces van dichtbij mee te maken.

Voorin het boek zijn nog kijkvragen te vinden, zodat kinderen nog gerichter naar het verhaal kunnen luisteren. En achterin het boek staan suggesties om met het thema van het boek aan de slag te gaan.

Kas en Saar in de moestuin is een vrolijk en herkenbaar prentenboek over tuinieren in de moestuin voor kinderen met groene vingers vanaf 3 jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Sigrid Olivier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *