Kato gaat naar de dokter

Kato gaat naar de dokter
Categorieën: ,
Author:
Publisher:

‘Kato voelt zich niet zo lekker. Haar wangen gloeien en ze wil alleen maar slapen.’

Kato voelt zich niet zo lekker, dus ze gaat met mama naar de dokter. Gelukkig mag Olivier ook mee. Dat maakt het minder eng. Eigenlijk valt het doktersbezoek best mee. De dokter is lief, en ze kan Kato snel weer beter maken.

In drie woorden

Herkenbaar, schattig en kleurrijk

In meer woorden

Als Kato zich niet lekker voelt en last krijgt van haar oren moet ze een bezoekje brengen aan de dokter. Ze vindt het enorm spannend en is erg blij als haar broer Olivier voorstelt om mee te gaan. Eenmaal aan de beurt kan het onderzoek beginnen. De stoere Olivier doet eerst alles voor samen met de dokter. Dit neemt de angst van Kato weg, eigenlijk valt het toch allemaal best wel mee. Kato krijgt druppels voor haar oren en volgens de dokter is ze over een paar dagen weer de oude. Wat fijn dat de dokter haar beter kan maken!

De spanning rondom een doktersbezoek zal voor veel peuters en kleuters herkenbaar zijn. Het samenlezen van dit boek kan goed bijdragen aan het wegnemen van de angst, maar laat ook zien dat het oké is om het spannend te vinden. In de wachtkamer zien we meerdere kinderen waarbij de spanning van het gezicht af te lezen valt, maar ook kinderen met een glimlach die deze spanning niet hebben. De pastelkleurige illustraties geven het geheel een fijne sfeer. Het verhaal is geschreven door Sam Loman, bekend van onder ander de boeken Het moemonster en Anders. Zij illustreerde tevens het boek zelf.

Een herkenbaar verhaal over een spannend bezoekje aan de dokter. Voor kinderen vanaf ongeveer vier jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *