Kevin en de koekjesdief

Denk jij dat spruitjeskoekjes lekker zijn? 

Bumbelfort is in de ban van een golf koekjesdiefstallen. Alles leidt rechtstreeks naar de enige mollige, vliegende pony in de stad: Max’ beste vriend, KEVIN! Max en Kevin kunnen niet anders dan op de vlucht slaan, Zullen ze de ECHTE schuldige vinden, voor Kevin in de paardengevangenis belandt?

In drie woorden

Grappig, blauw, hilarisch

In meer woorden

Het verhaal gaat over een vliegende pony. Zijn naam is Kevin. Hij woont op het dak van een flat. Max, zijn beste vriend woont in die flat, zodoende zijn ze vaak samen. Max mag dikwijls op de rug van Kevin meevliegen. Soms sluit Leslie zich aan bij het stel, zij is ook een vriendin.

Kevin heeft een zwakte voor koekjes, hij kan daar gewoonweg geen genoeg van krijgen. Dat verklaart ook zijn overgewicht maar Kevin zit daar niet mee. Totdat er een koekjesdief actief is in het stadje en alle verdenkingen naar Kevin wijzen.

Paniek, Kevin is bang dat hij in de paardengevangenis terecht komt als hij zijn onschuld niet kan bewijzen. Maar niet getreurd, zijn vriend Max bedenkt een plan en Leslie helpt ook mee.

Lukt het ze om Kevin’s onschuld te bewijzen? En vinden ze de echte koekjesdief? Of heeft Kevin toch zelf de koekjes gestolen en jokt hij hierover? Allemaal mysteries die opgelost moeten worden! De ontknoping is misschien wel anders dan je denkt, gauw doorlezen dus!

Een vlot geschreven verhaal dat makkelijk leest wegens de grote letters en de vele ondersteunende grappige plaatjes. Humor is de kracht van het verhaal, vooral als de racende cavia’s in beeld komen ontstaat er een hilarische situatie die gepaard gaat met flink wat spanning.

Vooral de blauwtinten die gebruikt zijn bij de illustraties vind ik fraai. Het geeft een bepaalde rust en helderheid. En ze verduidelijken de tekst. Een mooie harmonie in een verhaal vol humor en spanning.

Dit is het derde boek in de reeks verhalen over Kevin. Bepaalde personages uit de vorige twee delen komen ook in dit verhaal weer in beeld. Maar je hoeft de vorige delen niet gelezen te hebben om dit deel te kunnen begrijpen. Elk boek uit de serie staat op zichzelf.

Potentiële detectives vanaf een jaar of zeven kunnen dit boekje zelf lezen. Maar voorgelezen worden is natuurlijk ook fijn. Bovendien kun je dan samen lachen, want het is erg grappig hoor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *