Kief de goaltjesdief 16, vurige strijd

Kief de goaltjesdief 16, vurige strijd
Categorieën: ,
Tags: ,
Publisher:

‘Brandstichting gooit roet in het eten, wie is er schuldig?’

Kief mag met zijn vrienden Joeri en Remy naar een weekend van oranje JO-10. Daar zullen vijftien spelers proberen geselecteerd te worden. Na de eerste training ontstaat er in het ballenhok een brand, die aangestoken lijkt. Omdat Kief en Nicolai het brandje hebben geblust, zijn zij voor de trainers de voornaamste verdachten. Zo lijken de twee talenten al bij voorbaat geen kans te maken op selectie. Zou opschepper en pestkop Olivier achter de brand zitten? Met een plannetje van Joeri proberen de jongens de ware dader te vinden.

In drie woorden

Sportief, spannend en werkelijk

In meer woorden

Vurige strijd is alweer het zestiende boek in de serie over Kief de goaltjesdief. Ook in dit verhaal staat sportiviteit weer centraal. Daan en zijn vrienden mogen meedoen aan het selectieweekend voor JO-10 van Oranje. Natuurlijk is dit een droom voor iedere speler. In het boek komt sterk naar voren dat niet alleen talent hiervoor een must is, maar vooral sportiviteit naar anderen.

Het boek is onderdeel van een reeks boeken over dezelfde personages. Toch is het boek als zelf staand boek prima te lezen. Ook heb je als lezer weinig voetbalkennis nodig, maar enige kennis maakt het boek wel des te meer interessant voor de lezer. De voetbaltermen kunnen als lastig worden ervaren als je geen kennis hebt over dit onderwerp.

Het boek bestaat uit een kort verhaal dat is opgedeeld in verschillende hoofdstukken. Er is afwisseling tussen de tekst met overzichtelijke bladspiegel en daarnaast gedetailleerde zwart wit illustraties van Mark Janssen.

Een spannend boek voor sportievelingen vanaf zeven jaar.

 

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *