Kief, de goaltjesdief – de penaltytrofee

Remy was met twee passen bij de zijdeur van het busje en trok die opzij.
Precies op dat moment ging de achterdeur open..

Kief doet mee aan de landelijke strafschoppenwedstrijd. Hij scoort goed in de halve finale en maakt dus kans om de penaltybokaal te winnen. De finale zal worden gehouden tijdens de rust van een wedstrijd van Kiefs favoriete club in een bomvol stadion. Ondertussen steelt iemand op school spullen uit de gymzaal. Samen met zijn vriend Remy ontdekt Kief een busje dat op een verdachte plek staat. Daar willen de jongens natuurlijk meer van weten. Kunnen de vrienden de schooldiefstal ophelderen? En wint Kief de penaltybokaal?

In drie woorden

Sportief, spannend, echt

In meer woorden

Daan Kiefsma, door zijn vrienden Kief de goaltjesdief genoemd, maakt kans op de penaltybokaal. En dat zou gebeuren in de rust van de wedstrijd tussen zijn favoriete club FC Aetsveld en aartsrivaal Athos ‘78, in een stadion met maar liefst 55.000 toeschouwers. Als Daan daaraan dacht, werd hij al nerveus. Ook op school sprak hij erover met zijn vrienden Rem en Olga. Daan kon zijn zenuwen op zij zetten tijdens de gymlessen. Hij had absoluut geen hekel aan school, maar het liefste deed hij een sportieve activiteit. Toen Daan zijn meester wilde helpen om de gymles klaar te zetten, kwamen ze erachter dat er gymspullen misten uit de berging. De spullen waren gestolen… 

     

De penaltytrofee is het zeventiende deel in de serie over Kief, de goaltjesdief. In de boekenreeks komen dezelfde personages voor, wat zorgt voor herkenning bij de lezer. Toch kun je het boek ook als losstaand boek lezen en ervaar je het avontuur net zoals anderen die de gehele serie hebben gelezen. Het boek, geschreven door Gerard van Gemert, is een kort verhaal dat is opgedeeld in verschillende hoofdstukken. De tekst wordt afgewisseld met zwart wit illustraties van Mark Janssen. De ene keer is de illustraties paginagroot, de andere keer kleiner. 

Voor liefhebbers van voetbal en spanning vanaf 7 jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *