Kijk! Twee zijn gelijk – een zoekboek

‘Zoek je mee naar twee gelijke dieren?’

Waar zijn de twee beren met identieke sjaals? Welke vogels dragen precies hetzelfde verenkleed? Welke twee visjes zwemmen allebei tegen de stroom in? Op elke spread in dit zoekboek is een precies gelijkend dierenpaar verstopt. In het rijmpje bij elke zoekplaat staan steeds een paar aanwijzingen om de jonge lezer op weg te helpen.

In drie woorden

Rijmend, zoekboek en kleurrijk

In meer woorden

Dit boek met prachtige linnen omslag staat vol met dieren. Het zijn steeds dieren van één soort, zoals katten, vissen, toekans, otters en zeehonden. Op elke pagina zijn er twee identieke dieren te vinden. Soms vind je ze snel, maar bij de kleine dieren is het lastiger om twee gelijke te vinden. Het boek is geïllustreerd door Britta Teckentrup, een bekroond illustrator, kinderboekenauteur en beeldend kunstenaar. Ze maakt prachtige illustraties, elke bladzijde is een waar kunstwerkje. 

Op elke linkerbladzijde vind je een kleine versie van het dier, met een begeleidend gedichtje. Soms geeft de auteur in het gedichtje een aanwijzing over waar je het tweetal kan vinden zoals bij de eekhoorn: 

Tast toe en eet smakelijk, 

bon appétit. 

Heeft iedereen een eikel? 

Nee! Welk duo niet? 

De teksten die vertaald zijn door Sjoerd Kuijper lezen fijn. Op de laatste pagina komen alle dieren uit het boek voorbij en worden de kinderen gevraagd welke tien dieren vijf stelletjes vormen. 

Dit boek is zeer geschikt om samen met je kind te lezen. Kinderen zijn fanatiek in het vinden van de gelijke. Ze leren daarbij goed kijken naar de afbeeldingen. Wat zijn ze trots als ze de gelijke gevonden hebben!

Voor alle speurneuzen vanaf 4 jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *