Kikker is ongeduldig

Kikker is ongeduldig
Categorieën: ,
Publisher:

“Pff… vind jij ook dat wachten soms zoooooo lang duurt?”

Kikker is samen met Rat aan het vissen bij de rivier. Rat had hem al gewaarschuwd dat je wel geduld moet hebben tijdens het vissen omdat je soms lang moet wachten. Na een poosje merkt Kikker dat hij het erg lastig vindt om stil te zitten. Hij begint te spelen met de stok en kringen te maken in het water met zijn tenen. Niet heel erg handig tijdens het vissen want hij jaagt zo alle vissen weg! Maar dan voelt hij dat er iets aan zijn hengel rukt… zou het een vis zijn?

In drie woorden

Gevoelens, vriendschap, realistisch

In meer woorden

Kikker is ongeduldig is een prachtig prentenboek over de bekende Kikker van Max Velthuijs. In dit prentenboek krijgt Kikker te maken met ongeduldigheid. Hij vindt het erg lastig om te wachten. Dit kan voor kinderen herkenbaar zijn en kunnen zich daardoor identificeren met Kikker. Het mooie aan dit boek is dat we Kikker zijn hele proces rondom het ongeduldig zijn meemaken: het wachten, het vervelen, het ontdekken en blijdschap! De illustraties zijn kenmerkend voor Kikker en hierdoor herkenbaar. Maar ze geven het verhaal ook kracht door precies te laten zien wat er eigenlijk gebeurt op dat moment. Het boek is al voor te lezen vanaf 2 jaar. 

Kikker is ongeduldig is niet het enige Kikkerboek dat te maken heeft met gevoelens en emoties. Ze kunnen het kind helpen om gevoelens en emoties te verwoorden en inzichtelijk te maken. We kunnen dan ook zeker de volgende boeken aanraden:
– Kikker is verliefd
– Kikker en het vogeltje (rouw)
– Kikker is bang
– Kikker is Kikker
– Kikker is bedroefd

the gravatar profile photo

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *