Klaas de kat verdwaalt met Kerst

‘Hij voelt zich niet langer welkom, en vlucht naar de gang. Die koude, donkere gang…’

Klaas de kat heeft een heel fijn leven, samen met zijn vriendjes Mila en Max. Maar op een dag moet zijn mand plaatsmaken voor de kerstboom. Klaas voelt zich niet meer welkom, en loopt weg. Per ongeluk raakt hij verdwaald. Hij begint aan een avontuur terug naar huis, langs allerlei plekken waar Kerst gevierd wordt… Zal hij zijn thuis ook terugvinden?

In drie woorden

Sfeervol, warm en hoopvol

In meer woorden

Klaas de kat is terug met een nieuw avontuur! Na Het raadsel van Sinterklaas raakt hij nu verdwaalt met Kerst. Klaas de kat heeft het nog steeds prima naar zijn zin bij Mila en Max. Maar wanneer de kerstboom in huis komt, wordt zijn mandje verplaatst naar de gang. De donkere, koude gang. Klaas begrijpt er niets van en wanneer er voor hem geen warm plekje meer is, besluit hij weg te lopen. Hij raakt per ongeluk verdwaald en probeert de weg terug naar huis te vinden. Tijdens dit avontuur komt hij langs allerlei plekken waar op een bepaalde manier Kerst wordt gevierd. Zal het hem lukken om weer thuis te komen?

De boeken over Klaas de kat worden vanuit zijn perspectief geschreven. Dit zorgt voor grappige, maar ook verwarrende situaties. Want wat moet die boom die naar bos ruikt in huis? Het bos hoort toch buiten? Het maakt het boek origineel en je sluit deze bijzondere kat al snel in je hart.
Tijdens het avontuur terug naar huis komt Klaas de kat langs verschillende plekken waar mensen Kerst vieren. Hij neemt een kijkje op de ijsbaan, loopt over de kerstmarkt en langs de kerststal en hij hoort prachtig gezang uit de kerk. Daarnaast komt de Kerstman ook voorbij in het verhaal, maar deze wordt niet expliciet genoemd.

De warme, sfeervolle illustraties van Géwout Esselink vertellen samen met de tekst het verhaal. Op elke pagina ontdek je steeds weer nieuwe dingen: de kat in de venterbank, de sneeuwuil in de boom of de kerstman in zijn slee. Hoe langer je naar de pagina kijkt, hoe meer je ziet. Je komt helemaal in de kerstsfeer. Zelfs de schutbladen zijn geheel in stijl en passen perfect bij het verhaal.

De verhalen over Klaas de kat zijn geschreven door Barend Last en Anouk Overman. Je kunt ze kennen van The reading corner, voorheen De voorleeshoek. Een website met een groot scala aan filmpjes waarin boeken op een hele leuke manier worden voorgelezen, terwijl de beelden worden ondersteund met klassieke muziek.

Een heerlijk, warm en sfeervol kerstverhaal om keer op keer samen van te genieten. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

 

the gravatar profile photo

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *