Kleine bever – Spelen bij het water

Kleine bever - Spelen bij het water
Categorieën: ,
Publisher:

Kleine Bever beleeft allerlei avonturen bij het water. Ga je mee?

Kleine Bever beleeft avonturen bij het water. Met zijn vriendjes maakt hij muziek. Hij helpt Kleine Muis en telt pootjes. Sommige dieren hebben 2 pootjes, andere 4. Zijn er ook dieren met 6 of met 8 pootjes?

In meer woorden

Interactief, avontuur en natuur

In meer woorden

Maak kennis met Kleine Bever en zijn vriendjes langs de waterkant. In drie losstaande verhalen beleven ze allerlei avonturen. Zo maken ze samen muziek, helpen ze Kleine Muis aan een mooi nieuw huisje en worden er pootjes geteld.

Het boek is erg interactief. Niet alleen zijn er woorden in de tekst vervangen door afbeeldingen, waardoor de jonge kinderen deze woorden zelf kunnen ‘lezen’, er staan ook vragen onderaan iedere bladzijde die ervoor zorgen dat je over de tekst door kunt praten. Daarnaast vind je na ieder verhaal een zoekplaat en twee spelletjes. De opdrachten op de zoekplaat zijn steeds verschillend en hebben een link met het verhaal dat je net gelezen hebt. De spelletjes zijn ook verschillend van elkaar. Van het juiste huis bij het dier zoeken tot een doolhof of een spelletje waarbij de begrippen meer en minder centraal staan.

Het is een prachtig stevig kartonboek met afgeronde hoeken. Dit zorgt ervoor dat peuters de bladzijdes goed zelf om kunnen slaan en het maakt dat het boek ook tegen een stootje kan. Het verhaal is steeds op dezelfde manier opgebouwd. Op de linkerpagina staat de tekst en op de rechterpagina staat een paginavullende illustratie. De illustraties zijn vrolijk en zeer geschikt voor de doelgroep.

Een veelzijdig kartonboek waar peuters veel plezier aan zullen beleven.

the gravatar profile photo

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *