Kleine held op sokken

“Alles wat Bruno nog niet kent, vindt hij griezelig. Het onbekende geeft hem buikpijn en maakt hem wiebelig.”.  

Vind jij het soms ook een beetje eng als je iets nog niet kent? Dan herken jij je misschien wel in Bruno. Hij vindt alles wat hij nog niet kent griezelig. Daarom woont hij veilig in de broekzak van zijn moeder. Maar heel soms, kruipt hij een stukje over de rand en gluurt naar waar zijn moeder nou eigenlijk is. Op een dag hangt hij net iets te ver uit de broekzak, kiepert en valt op de grond. Wat nu?

In drie woorden

Hartverwarmend, relatie tussen ouder en kind, op eigen benen staan

In meer woorden

In dit hartverwarmende prentenboek staan loslaten en groeien centraal. Voor ouders is loslaten soms heel erg lastig, maar ook voor kinderen is dit niet gemakkelijk. Door het verhaal van Bruno kunnen kinderen zich makkelijk in hem verplaatsen. Bruno komt er per toeval achter dat de wereld een stuk minder eng is dan hij dacht. Daarna is het ook voor zijn moeder een stap om Bruno los te laten en niet meer terug in haar broekzak te stoppen. Bruno wil leren om op eigen benen te staan.

Het verhaal van Bruno is geschreven op rijm. Op deze manier kunnen de kinderen de rijmzinnen ook proberen af te maken. Door de mooie opbouw in het verhaal kan je de zoektocht van Bruno goed volgen en kijken welke stappen hij zet in zijn ontwikkeling. Het zijn korte, rijmende teksten met paginagrote kleurrijke illustraties. De illustraties geven de teksten extra kracht door te laten zien wat er gebeurt. Het is duidelijk dat Bruno klein is doordat voorwerpen extra groot zijn uitgelicht. Daarnaast komt er een klein stukje Frans, Arabisch en Engels in voor waardoor je de nieuwsgierigheid van de kinderen kan prikkelen. Een waardevol prentenboek voor kinderen vanaf 4 jaar. 

Van Bruno is ook een ontzettend leuk haakpatroon gemaakt! Deze kan je kopen op www.petrakonijn.nl. Mocht je het prentenboek kopen, dan vind je aan de binnenkant een kortingscode en dan is het patroon gratis.

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *