Kleine IJsbeer en de pandaberen

Kleine IJsbeer en de pandaberen
Categorieën: ,
Author:

“Vlak voor zijn neus gaat de klep met een klap dicht.’

Er ligt een enorm cruiseschip in de baai. Lars is nieuwsgierig en neemt binnen een kijkje, maar dan sluit ineens de klep. Ze vertrekken! En Lars gaat mee… Bij de eerstvolgende tussenstop helpen lieve scheepsmuizen Lars ongezien van boord en wijzen hem welke kant hij op moet lopen. Maar als hij in een dicht stengelwoud komt, weet hij niet meer wat hij moet doen. Kunnen die witte bamboe-beren met zwarte vlekken hem misschien helpen?

In drie woorden

Kleurrijk, aandoenlijk, avontuurlijk

In meer woorden

Lars de kleine IJsbeer gaat op avontuur. Hij klimt stiekem aan boord van een enorm cruiseschip dat in de baai ligt om daar een kijkje te nemen. Wanneer de deuren dichtgaan zit Lars opgesloten en kan hij niet anders dan wachten tot het schip ergens aanmeert. Gelukkig wonen er muizen op het schip die hem willen helpen ontsnappen. Lars komt terecht in een bamboebos. Daar ontmoet hij Ping en Pong, twee pandaberen. Ook zij willen hem helpen om weer terug naar huis te komen. Samen maken ze een grote ladder om over een Grote Muur te kunnen klimmen. Daar ontmoet hij een ander dier, Oleg Otter, die hem weer een stukje verder helpt. Zou het Lars lukken om met behulp van zijn nieuwe vriendjes de Noordpool weer te bereiken?

Dit nieuwe deel van Lars de IJsbeer neemt de kinderen mee naar de pandaberen in China. We lezen wat de pandaberen eten en waar ze wonen. De illustraties zijn kleurrijk en gedetailleerd. Aan de ene kant van de bladzijde staat de illustratie tussen de tekst, op een andere pagina ernaast paginavullend. Dit zorgt voor een rustig geheel.

Een mooi verhaal over vriendschap, de wereld ontdekken en elkaar helpen. Voor alle kinderen vanaf 4 jaar oud.

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *