Kleine schildpad en de grote zee

Ga je mee met Kleine Schildpad om te ontdekken hoe mooi onze oceanen zijn en dat we die heel goed moeten beschermen?

Kleine Schildpad vindt het in het begin moeilijk, want hoe kom je nou naar de zee? En hoe moet je zwemmen? Maar al snel houdt ze zielsveel van de grote zee. Ze maakt ieder jaar steeds dezelfde reis naar de prachtige koraalriffen. En deze zijn helemaal aan de andere kant van de wereld. Ze ziet de prachtige kleuren en al haar vriendjes met een grote glimlach. Maar op een dag ziet ze ook dat de oceaan is veranderd. Is haar reis voorgoed voorbij?

In drie woorden

Realistisch, confronterend, kleurrijk 

In meer woorden

Kleine Schildpad en de grote oceaan is een schitterend prentenboek met een belangrijke boodschap: bescherm onze oceanen en al het moois wat er in leeft! Dit is een onderwerp wat de laatste jaren ook onderdeel is van het onderwijs. We hebben zulke mooie koraalriffen met hun wonderlijke kleuren, dat is iets wat we moeten behouden. En als we de kinderen hier, op een voor hun begrijpelijke manier, op voorbereiden en over informeren dan hebben we al een stap gezet. 

We volgen Kleine Schildpad vanaf het prille begin. De beelden van al die kleine schildpadjes die over het strand naar de zee kruipen, zijn voor vele van ons wel bekend. In de oceaan zien we haar groter en groter worden. Maar haar oceaan is veranderd en ze raakt verstrikt. Dit is de keiharde waarheid. Door het plastic wat wij allemaal gebruiken, raken dieren verstrikt en kunnen komen te overlijden.

De paginagrote en kleurrijke illustraties zijn heel waardevol. De oceaan verandert en dit is ook te zien in het kleurgebruik. De kleuren gaan van fel en vrolijk naar donker en somber. Doordat deze contrasten duidelijk zijn gemaakt is het voor de kinderen ook herkenbaar wat er is veranderd. 

Laat dit bijzondere prentenboek helpen voor het behouden van onze oceanen en al het moois wat er in leeft!

the gravatar profile photo

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *