Kleuren in de natuur

“Kijk mee en ontdek de prachtige kleuren uit de natuur!”

De natuur wemelt van de schitterende kleuren. Geïnspireerd door planten, dieren en mineralen bedachten mensen er namen voor. In dit boek vind je de twaalf meest bekende kleuren en hun schakeringen. Vaak loopt er een direct lijntje tussen hun naam en de natuur. Heb jij je ooit afgevraagd hoe geel ruikt? Hoe blauw klinkt? Of hoe roze zou voelen als je het kon aanraken? Je leest erover in dit boek.

In drie woorden

Kleurrijk, informatief en indrukwekkend

In meer woorden

Rood, oranje, geel, groen, paars en blauw zijn nog maar een kleine greep uit de kleuren die je in dit boek kunt vinden. Ieder kleur beslaat twee goed gevulde pagina’s vol met allerlei dieren, planten en mineralen met die specifieke kleur. De namen van deze dieren, planten en mineralen staan erbij geschreven.

Onderaan elke pagina staat een rij stippen. Deze stippen zijn de verschillende tinten in de specifieke kleur die centraal staat op die pagina. Zo kom je er bijvoorbeeld achter waar de naam kokoswit of mosgroen vandaan komt. Een leuke extra van dit boek is dat je helemaal achterin kunt leren om bijzondere kleuren te mengen. Wil jij iets schilderen in de kleur lavendel of turkoois, weet je nu hoe het moet!

Je raakt niet uitgekeken in dit boek. Je blijft heen en weer bladeren en ontdekt zo steeds nieuwe dingen. Kinderen zullen steeds nieuwe dieren, planten en mineralen vinden op de bladzijdes en zo nieuwe woorden leren. Het is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, maar kinderen van 8 of 9 jaar zullen dit boek ook prachtig vinden.

Kijk je ogen uit en ontdek de wonderschone kleuren van de natuur!

the gravatar profile photo

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *