Klimaatjes – Meer dan genoeg

“‘Er zit niks anders op,’ mompelt Vos. ‘Ik zal naar de winkel moeten om een nieuwe ventilator te kopen.'”

Vos heeft het warm en gaat daarom een nieuwe ventilator kopen. Maar dan laat Muis zien dat Vos helemaal geen nieuwe ventilator nodig heeft. Bovendien heeft Vos al zo veel spullen dat hij zelf niet meer weet wat er allemaal in de kast ligt. Gelukkig bedenkt Muis een slim plan, waar Vos ook blij van wordt.

In drie woorden

Leerzaam, speels en hoopgevend

In meer woorden

Ken je de Klimaatjes al? De zeven vriendjes, die hun eigen boekenserie hebben, beleven iedere keer een nieuwe avontuur waarin ze op hun eigen en vaak grappige wijze laten zien hoe jij zelf je leefwereld fijn kunt houden. Eerder verscheen onder andere het boek Kliekjesfeest waarover wij een tip schreven.

In dit nieuwste deel heeft Vos een koopverslaving. Hij beseft echter niet dat deze verslaving, waardoor hij nu wel erg veel spullen heeft, slecht is voor het milieu. Gelukkig zijn daar zijn vriendjes om hem dit uit te leggen. Want hoe zit het eigenlijk met de grondstoffen die worden gebruikt voor deze spullen? En wat als er producten niet meer gemaakt kunnen worden? In ieder deel binnen deze serie wordt zo op geheel eigen wijze een maatschappelijk probleem aangekaart.

Het boek is vrolijk geïllustreerd waardoor de nadruk vooral ligt op het oplossen van het probleem in plaats van op het probleem zelf. Als lezer word je op de laatste pagina uitgedaagd om ook je steentje bij te dragen aan het oplossen van het probleem. Door de diversiteit aan karakters is er voor ieder kind wel een personage waarmee ze zich kunnen identificeren. Een feest van herkenning met een prachtige boodschap.

Een grappig en speels verhaal waarin kinderen beleven en ervaren dat ze met iets kleins grote dingen kunnen bereiken. Voor alle kinderen vanaf 5 jaar, maar zeker ook en aanrader voor leerkrachten en andere volwassen lezers.

 

the gravatar profile photo

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *