Koenijn proeft (bijna) alles

Koenijn proeft (bijna) alles
Categorieën: , ,
Publisher:

‘Mama! Kom je proeven?’

Koenijn is een lekkerbek. Hij smikkelt zandtaartjes in de zandbak, proeft een kiezel op het terras… Maar wat hij op zijn bordje krijgt, gaat minder makkelijk naar binnen. Totdat hij samen met mama iets leuks bedenkt: lijkt die broccoli niet op een boom? En kijk, die spaghettisliert is net een slang!

In drie woorden

Vrolijk, herkenbaar en grappig

In meer woorden

Jonge kinderen steken alles in hun mond, en dat is precies waar dit boek over gaat. Koenijn lust wel een lekkere gehaktbal, en die kiezel daar op het terras lijkt er wel enorm veel op. Een taartje is ook altijd lekker, ook al is deze van zand gemaakt en wat dacht je van dat stukje kauwgom daar op de grond? Koenijn is altijd op zoek naar iets lekkers. Gelukkig is mama in de buurt om hem te leren dat je niet alles kunt eten. Als Koenijn later die dag samen met mama spaghetti heeft gemaakt wil hij dit niet eten. Volgens hem zitten er vieze dingen in het eten. Maar mama laat hem op een creatieve manier toch zijn bordje leegeten.

Goed en gezond eten is een belangrijke boodschap die dit boek je meegeeft. Door de ondeugende hoofdpersoon bevat het boek een vrolijke dosis humor. De illustraties weerspiegelen de tekst goed en leiden niet af van de tekst. De smaak van ieder ‘gegeten’ voorwerp wordt duidelijk beschreven waardoor het een goed boek is om de woordenschat van je peuter uit te breiden. Wist je bijvoorbeeld dat een vork puntig smaakt? En dat een zandtaartje korrelig smaakt? Het boek biedt een goede les aan kinderen die lastige eters zijn.

Een vrolijk boek voor fijnproevertjes vanaf drie jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *