Kom erbij!

Kom erbij!
Categorieën: , ,
Publisher:

“Plaats genoeg! Kom erbij!”

Kit en Pelle spelen op het veldje, zoals ze wel vaker doen. Maar deze keer staat er iets wat er gisteren nog niet was… Heb jij een idee wat dit zou kunnen zijn? Kit en Pelle hebben allerlei verschillende ideeën en samen met hun vriendjes wordt dit hun werkelijkheid.

In drie woorden

Fantasierijk, kleurrijk, vriendschap

In meer woorden

Kom erbij! is geschreven ter gelegenheid van de Kinderboekenweek 2018 waarbij het thema “vriendschap” centraal stond. Een heel passend prentenboek voor dit thema want Kit en Pelle zijn niet met z’n tweeën. Op iedere pagina komt er iemand bij en blijkt er genoeg ruimte te zijn. Een leuk klein detail zijn de hond en de mol, die ook op iedere pagina meegaan op avontuur. 

Het leuke aan dit boek is dat het verhaal verteld is door de hoofdpersonen zelf en niet door de verteller. De teksten op de pagina’s zijn kort en lezen daardoor vlot. De paginagrote kleurrijke illustraties laten je als lezer meedenken: wat zou er onder het gele doek kunnen zitten? Er is een vorm te zien, maar wat is het echt? Op deze manier kun je de kinderen hierin meenemen en hun creativiteit/fantasie stimuleren. 

Een prachtig kleurrijk prentenboek voor de kleine vriendjes vanaf 4 jaar. 

 

the gravatar profile photo

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *