Krypto – De duistere diepte

‘Durf jij mee te duiken de duistere diepte in?’

Orelia verhuist naar het kustdorpje Saltvik. Hier leert ze visser Bern kennen, die net als zij onderwaterwezens waanzinnig boeiend vindt!

Op een avond ziet ze iets geheimzinnigs buiten. Wat houdt zich verscholen onder het wateroppervlak? En heeft het iets te maken met de jongen die in zee verdween?

Duik met Orelia en Bern de diepte in!

In drie woorden

Mysterieus, spannend en origineel

In meer woorden

De duistere diepte is het eerste deel in een nieuwe stoere graphic-novel serie voor moeilijke lezers genaamd Krypto. De combinatie met de vele afbeelding en tekst waarbij niets te veel wordt gezegd maakt dit een aantrekkelijk boek voor de jonge lezer.

Orelia gaat wonen bij een nieuw pleeggezin in het kustdorpje Saltvik. Haar nieuwe familie is opgewekt en sportief en dat is even wennen voor de in cryptozoölogie geïnteresseerde Orelia. De mythologische en onbekende wezens zijn een grote fascinatie voor haar. Al snel leert ze haar nieuwe buurman Bern kennen, die net als Orelia dezelfde interesses heeft. Wanneer ze al op haar eerste avond iets mysterieus ontdekt in de zee gaat ze samen met Bern op onderzoek uit.

Het verhaal zit boordevol spanning en mysterie. Al vanaf de eerste bladzijden roept het vragen op als ‘wat is er met de jongen gebeurt die in zee dook?’ en ‘Wie heeft er in het boek van Orelia geschreven?’. Deze spanning bouwt zich op in verschillende situaties waardoor je steeds meer vragen krijgt en wel door wil lezen.
De illustraties zorgen voor een intense sfeerbeleving. Spannende situaties zijn vormgegeven door donkere tinten te gebruiken en alledaagse situaties worden licht en vrolijk afgebeeld. De afwisseling in dit contrast is goed in balans waardoor het boek vlot wegleest.

 

De duistere diepte is een veelbelovend begin van een nieuwe, spannende graphic-novel serie. Voor de lezer die opzoek is naar mysterie vanaf negen jaar.

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *