Laila het Lieveheersbeestje

Laila het Lieveheersbeestje
Categorieën: , ,
Publisher:

Laila was niet zoals de andere lieveheersbeestjes.

Laila is niet zoals de andere lieveheersbeestjes: ze heeft geen stippen. Niet één! En zonder stippen ben je echt geen lieveheersbeestje. Toch?

In drie woorden

Vindingrijk, jezelf zijn, hartverwarmend

In meer woorden

Laila is een lieveheersbeestje maar ze voelt zich geen lieveheersbeestje, want ze heeft geen stippen. Ze denkt dat ze zich alleen met stippen een echt lieveheersbeestje zal voelen. Daarom tekent ze stippen op haar schildje. Helaas spoelen de stippen er af wanneer het regent en is Laila weer helemaal sip. Dan komt er een mestkever voorbij en hij brengt Laila op een idee. Voortaan vindt Laila het juist leuk om een beetje anders te zijn.

Dit prentenboek is het debuut van Bas Kleinhout. Het is een hartverwarmend prentenboek met een mooie boodschap: je mag zijn wie je bent, alles is goed, ook als dat iedere dag iets anders is. De illustraties – ze doen me een beetje denken aan het werk van Jon Klassen – zijn paginavullend en passen perfect bij de tekst en de sfeer: ze zijn rustig en sober van kleur, alleen de felrode lieveheerstbeestjes springen er uit.

Ik heb Laila in mijn hart gesloten en hoop dat we in de toekomst nog vaker van het werk van Bas Kleinhout mogen genieten.

Voor peuters en kleuters die op ontdekkingstocht (naar zichzelf) zijn.

the gravatar profile photo

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *