Lala’s woorden

Lala’s woorden
Categorieën: ,
Author:
Publisher:

“Word maar lekker sterk en groot, vrienden,” zei Lala

Lala is altijd bezig en doet niets liever dan buitenspelen. Haar moeder wil dat ze nu eindelijk eens stilzit en zich niet steeds vies maakt.
Maar Lala is niet te stoppen en gaat telkens terug naar een plek in de stad waar allemaal planten groeien. En omdat het hartje zomer is, geeft ze ze elke dag water.
Maar op een dag mag Lala niet naar buiten. Redden de plantjes het wel zonder haar? Zachtjes fluistert ze vanuit haar kamer lieve woorden naar haar groene vrienden. En dan gebeurt er die nacht iets magisch…

In drie woorden

Liefdevol, magisch, positief

In meer woorden

Lala is een actief meisje met veel energie dat graag buiten speelt op een veldje met modder tussen de plantjes en het onkruid. Voor Lala voelen de planten als haar vrienden en daar moet je goed voor zorgen. Maar als ze telkens helemaal vies thuiskomt heeft haar moeder er genoeg van: ze mag niet meer naar buiten naar het veldje. Lala mist haar planten vreselijk en maakt zich zorgen om hen. Lala huilt en fluistert ze vanuit haar huis toe. Als ze de volgende morgen wakker wordt, kan ze haar ogen niet geloven…

Dit is het prentenboekdebuut van illustrator en schrijver Gracey Zhang. De illustraties zijn hoofdzakelijk in zwart-wit. Met de accenten in de kleuren geel en groen benadrukt de schrijver/illustrator wat belangrijk is voor het verhaal.

Kortom: Een prachtig prentenboek voor kinderen vanaf 5 jaar over anders zijn, de kracht van woorden en liefde voor planten.

 

 

the gravatar profile photo

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *