Later als ik groot ben

Later als ik groot ben
Categorieën: , , ,
Publisher:

‘Later als ik groot ben… eet ik wat ik wil.’

De dingen gaan niet altijd zoals jij dat zou willen. Je moet je bord leegeten, je mag geen huisdier en als je uit logeren gaat krijg je opeens heimwee.
En dan denk je: later als ik groot ben…. bepaal ik alles lekker zelf! Dan durf ik wél in het diepe en ben ik niét meer bang in het donker.
Een fantasierijk prentenboek over dromen, wensen en alles doen en durven wat je wil.

In drie woorden

Poëtisch, dromen en kleurrijk

In meer woorden

Floortje Schoevaart schreef een prachtig poëtisch prentenboek boordevol gedichten rondom toekomstdromen. Als kind denk je vaak na over later, later als je zelf de baas bent en eigen keuzes kunt maken. Altijd snoep eten, zelf bepalen wanneer je jouw kamer opruimt en je eigen bedtijd kiezen, dat is wat kinderen willen. De gedichten in dit boek stellen steeds onderwerpen als deze centraal. Want wat als je zelf mag bepalen welke huisdieren je neemt en wat als je zelf mag bepalen welke klusjes je doet? De kinderen in deze gedichten laten weten hoe dat er voor hen uit zou zien.

De gedichten in dit prentenboek zijn kort en voorzien van kleurrijke, sprekende illustraties van de hand van Grootzus. De onderwerpen zijn verrassend en passen goed bij de belevingswereld van kinderen. De illustraties zitten boordevol details en vertellen bijna een eigen verhaal naast de prachtige gedichten. Doordat je wilt blijven kijken naar de illustraties, ontdek je steeds nieuwe dingen.

Een prachtig prentenboek voor een ieder met grote dromen.

the gravatar profile photo

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *