Later wil ik klein worden

Later wil ik klein worden
Categorieën: ,
Publisher:

Later lijkt me best wel fijn, want je kunt dan alles worden. Dus word ik als ik groter ben, gewoon weer lekker klein.

Wat wil jij worden als je later groot bent? De personages in dit boek weten het wel. Zo wil de dochter van de fietsenmaker ietsenmaker zijn. Een jongetje droomt ondertussen van een astronautencarrière en bouwt een raket waar zijn hele familie in past. En een ander kind gaat als archeoloog op pad met een eigen schatgraafmachine…

In drie woorden

Origineel, rijmend, sprookjesachtig

In meer woorden

In dit boek vind je diverse gedichten over uiteenlopende beroepen. Of eigenlijk, ze gaan over kinderen die zelf dromen over later. Over een jongen die graag praatjesmaker wil worden bijvoorbeeld, net als zijn vader. Hij houdt niet zo van praten en spreekt het liefst in plaatjes. Of over een jongen die graag een uitvinder van niks wil worden. Iets waar je helemaal niks mee kan. Kortom, over later dromen is nog nooit zo leuk geweest!

Job van Gelder werkt al jaren als illustrator, hij is bijvoorbeeld de illustrator van de serie over het hondje Muk. Dit is zijn debuut als schrijver. De teksten en tekeningen die hij voor dit boek maakte zijn de ene keer grappig, de andere keer ontroerend. Hij werkt met veel details, in zachte pasteltinten. Ze doen sprookjesachtig aan.

De teksten zijn op rijm en wisselend van lengte. Ze zitten vol humor en passen perfect bij de illustraties. Ze vormen samen één geheel.

Voor alle kinderen vanaf 4 jaar die dromen over later.

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *