Leentje op vakantie

Leentje op vakantie
Categorieën: ,
Publisher:

‘Heb jij wel eens iets verteld wat helemaal niet waar is?’

Leentje heeft nog nooit expres gelogen. En haar vriendje Snoet ook niet. Dat willen ze wel eens proberen! Ze vertellen olifant Bob dat ze op vakantie gaan. Bob gelooft ze en… hij gaat mee! Wat moeten Leentje en Snoet nu doen?

In drie woorden

Liegen, aandoenlijk, avontuurlijk

In meer woorden

In ‘Leentje op vakantie’, het nieuwe prentenboek van Catharina Valckx, bedenkt de kleine Leentje dat ze nog nooit een leugentje heeft verteld. Dat wil ze wel eens proberen! Ook Snoet heeft dit nog nooit gedaan en samen bedenken ze het plan om tegen iemand een leugen te vertellen. Gewoon, om te kijken hoe het voelt. Wanneer ze olifant Bob tegenkomen, besluiten ze om tegen hem te zeggen dat ze op vakantie gaan. Olifant Bob gelooft ze en wil graag met hun mee op vakantie. Samen gaan ze op pad, naar de bergen! Aangekomen bij een klein heuveltje verkondigt Leentje dat ze zijn aangekomen. Bob vindt dat hij de berg wel een beetje hoger kan maken, want dit is voor hem wel een heel klein bergje. Ondertussen hebben Leentje en Snoet de grootste lol, want Bob denkt dat ze echt op vakantie zijn! Daarna besluiten ze om de ontstane kuil te vullen met water, zodat ze een bergmeer hebben. Wanneer Sjep de pony langskomt met hout waar ze een kampvuur van kunnen maken, kan hun geluk helemaal niet op. Gezellig zingen ze liedjes. Zo is het een echte vakantie geworden!
Catharina Valckx is als kind van Nederlandse ouders opgegroeid in Frankrijk. Op haar achttiende kwam ze naar Nederland om aan de kunstacademie te studeren. Daarna werd ze beeldend kunstenaar. Op haar veertigste is ze begonnen met het maken van kinderboeken. Bijna al haar boeken komen uit in het Frans en in het Nederlands. Dit vrolijke boek gaat over thuisblijven en toch een beetje op vakantie gaan. Over lekker fantaseren. En over het vertellen van leugens. De tekenstijl van Catharina is herkenbaar. Uitgevoerd in pasteltinten met zwart omlijnt, zonder veel details. De illustraties vullen de tekst goed aan en de tekst met veel dialogen, leest fijn voor.
Als je meer wilt weten over Catharine Valckx, luister dan naar aflevering 47 van de Grote Vriendelijke Podcast. Daarin staat zij centraal en vertelt ze over haar boeken en over de manier waarop zij haar boeken schrijft en illustreert.
Dit mooie prentenboek is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar oud.
the gravatar profile photo

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *