Lekker naar buiten

Lekker naar buiten
Categorie:
Publisher:

“Eindelijk kan hij lekker naar buiten gaan! Wat zal hij vandaag allemaal gaan doen?”

Joepie, het zonnetje schijnt!
Das legt zijn tablet weg en gaat naar buiten. Er zijn zoveel dingen om te zien en te doen. Hij skateboardt, maakt een wandeling, gaat vissen met Opa, voetbalt met zijn vriendje Vos… het wordt een fantastische dag!

In drie woorden

Herkenbaar, vrolijk, fantasierijk

In meer woorden

Das doet een spelletje op zijn tablet, tot hij ziet dat de zon schijnt. Dan gaat Das naar buiten. Want buiten is enorm veel te zien en te doen. Hij gaat als een echte ontdekkingsreiziger een wandeling maken naar de rivier. Bij de rivier kun je ontdekken welke dieren er wonen, een bommetje maken of gaan vissen met Opa. Eigenlijk is de dag te kort voor alle avonturen die Das buiten wil beleven. Als hij ‘s avond ligt te slapen kan hij dan ook maar over één ding dromen. 

Adam Ciccio heeft weer een parel van een prentenboek geschreven waarbij het buitenspelen centraal staat. Door de komst van de digitalisering, is buiten spelen voor sommige kinderen geen dagelijkse activiteit meer. Terwijl dit zo belangrijk is en er zoveel valt te ontdekken wanneer ze buiten spelen. De avonturen van Das kunnen de kinderen prikkelen om buiten ook op ontdekking te gaan. 

De illustraties, gemaakt door Katrien Benaets, zijn gemaakt met zachte kleuren waarbij Das er echt uitspringt. Ze zijn afwisselend qua grootte, soms zijn ze paginagroot en soms zijn ze getekend op een witte achtergrond. 

Voor alle binnenzitters en buitenspelers vanaf 6 jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *