Lentekriebels met Teckel Tokkel

Lentekriebels met Teckel Tokkel
Categorieën: , ,
Publisher:

Eén van de koeien is heel wild en gooit haar poten in de lucht. Haar uier gaat op en neer.
“Dat is vast de koe van mama’s milkshake!” roept Basiel. “Die schudt de melk vast heen en weer!”. 

Lang leve de lente! Teckel Tokkel geniet van de eerste warme zonnestralen op zijn snuit, paaseieren zoeken, gezellige fietstochtjes en naar de markt gaan met mama en Basiel. Ook in dit seizoen blijft Tokkel zijn ondeugende zelf: hij zaait paniek op de boerderij en doet een avondje visite in het honderd lopen. In de tuin ontluiken de eerste bloemen, maar… bloeit er ook iets moois tussen Tokkel en zijn vriendinnetje Trojka?

In drie woorden

Vrolijk, herkenbaar, grappig 

In meer woorden

Teckel Tokkel is een vrolijk voorleesboek dat ons meeneemt in de lente. We gaan paaseieren zoeken, we gaan naar de markt en een bezoek aan de boerderij met jonge katjes en kalfjes mag niet ontbreken. Omdat Boer Nico en zijn vrouw Ann veel vertellen over het leven op de boerderij, de melkrobot en de dieren, is het ook nog eens heel educatief om te lezen. Tokkel houdt van eten maar na het eten van de heilbot schotel wordt hij ziek. Dat was toch niet zo’n goed idee. Gelukkig is zijn vriendinnetje Trojka op bezoek wat de pijn verzacht. Niet veel later heeft Trojka een dikke buik gekregen. Zou Tokkel papa worden? 

De grappige en warme voorleesverhaaltjes zitten vol herkenning voor de kinderen. Daarbij geven de illustraties van Ina Hallemans een perfect beeld van Basiel, Tokkel en Trjoka. De illustraties zijn kleurrijk en staan tussen de tekst waardoor er een speels effect is. De verhalen, geschreven door Ilse De Keyzer, zijn op een begrijpelijke manier geschreven zodat de jonge luisteraars vanaf 5 jaar precies begrijpen welke avonturen Basiel en Tokkel beleven.

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *