Lentepret

Lentepret
Categorieën: ,
Publisher:

‘Schud het boek een klein beetje heen en weer
en sla daarna de bladzijde om.’

Vos, Muis, Wasbeer en Uil spelen in de eerste lentezon. Ze zien pasgeboren lammetjes, kleine konijntjes en lieve kuikentjes. Samen vliegen ze met de luchtballon over de velden. Maar … ze vliegen te ver! Kun jij helpen?

In drie woorden

Lente, dieren, interactief

In meer woorden

Wat een heerlijk vrolijk en luchtig prentenboek over de lente. De cover ziet er zeer aantrekkelijk uit door de vrolijk knallende kleuren. Als je hier geen lentegevoel van krijgt, dan weet ik het niet meer.

Lentepret vertelt het verhaal over een aantal dierenvriendjes. Op een mooie lentedag spelen zij in de wei. Zij ontdekken dat er lammetjes geboren zijn. Naast de lammetjes komen ze nog meer jonge dieren tegen zoals kleine konijnen. Op de illustraties zie je ook kikkervisjes en kuikentjes. Op een gegeven moment ontdekken de dierenvrienden een luchtballon. Vanuit de lucht is het nog beter te zien hoe de lente van start is gegaan. Wat fijn!

Ter afwisseling worden er in het boek steeds opdrachten gegeven zoals ‘kantel het boek naar rechts’ of ‘blaas de wolk maar snel weg’. Ik denk dat het echt een feestje is om dit vrolijke boek aan jonge kinderen voor te lezen. Door de interactieve opdrachten zullen zij nog meer bij het verhaal worden betrokken.

Anita Bijsterbosch verzorgde dit prachtige prentenboek waarbij je meteen zelf een vrolijk lentegevoel krijgt. Lentepret is een interactief prentenboek voor vrolijke kids vanaf drie jaar die wel toe zijn aan een gezellig lentezonnetje.

Blog auteur Sigrid Olivier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *