Letterbende

Letterbende
Categorieën: ,
Publisher:

‘De dieren zijn hun letters kwijt. Help jij ze zoeken?’

Het stormt in de jungle. Er vliegt van alles in het rond. Een kleine aap vindt een stel vreemde vormen in zijn boom. ‘Dat zijn letters,’ weet de slimme papegaai. ‘Iemand moet ze verloren zijn.’
Samen gaan de aap en de papegaai op zoek naar dieren die hun letter kwijt zijn. Ze ontmoeten onder meer een ijger, een lang, een leermuis en een alvis…

In drie woorden

Vrolijk, kleurrijk en speels

In meer woorden

Letterbende vertelt het verhaal van een vrolijk aapje en zijn slimme vriend papegaai. Door een storm vliegen er allerlei letters door de lucht. Aap en papegaai gaan op zoek naar de dieren die hun letter verloren zijn. Weet jij welke letter ze missen? En kun jij nog meer dieren of dingen vinden met die letter?

De vrolijke, kleurrijke illustraties van SaBine Büchner zijn prachtige kijkplaten. Er valt van alles te zien. De illustraties nodigen uit om op zoek te gaan naar de letters en dieren met diezelfde letter.

 

Op iedere bladzijde staan kleine opdrachten en vragen om met de kinderen te doen. Dit zijn vragen als: ‘Weet jij welke letter de ‘lang’ mist?’ of ‘Zie jij nog meer dingen op deze bladzijdes met de letter s?’ Achterin het boek staan de antwoorden op deze vragen.

Een leuke zoektocht voor jonge kinderen om zo op een speelse manier in aanraking te komen met de letters.

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *