Lief meisje, kwaad bloed

Lief meisje, kwaad bloed
Categorieën: ,

‘Pip, jij bent onze grootste kans om hem te vinden.’

Iemand wordt vermist. Niemand praat erover. Maar dit keer luistert IEDEREEN mee…
Pip Fitz-Amobi is geen detective meer. Haar true crime-podcast over de moordzaak die ze een jaar geleden oploste ging dan wel viral, toch beweert Pip dat haar opsporingsdagen achter haar liggen.
Die belofte moet ze breken wanneer een kennis vermist raakt. Jamie Reynolds is verdwenen, maar de politie doet niets. En als zíj niet naar Jamie zoeken, komt Pip in actie. Tijdens haar zoektocht onthult ze steeds meer duistere geheimen van haar dorp… En dit keer luistert iedereen mee via haar podcast. Zal ze Jamie vinden voor het te laat is?

In drie woorden

Spannend, meeslepend, raadselachtig

In meer woorden

Na het succesvolle ‘Moordgids voor lieve meisjes’,  komt Holly Jackson met een razend spannend gevolg.

Pip had zich nog zo voorgenomen om nooit meer voor detective te spelen. De vorige keer dat ze dat deed, heeft haar bijna het leven gekost. Maar wanneer haar vriend Connor voor haar deur staat en om haar hulp vraagt, kan ze geen nee zeggen. Ze wil er voor hem achter komen waar zijn broer Jamie is gebleven. Ook dit keer neemt ze haar luisteraars mee in deze zoektocht door het maken van een podcast. Hierin komen de mensen aan het woord die haar meer kunnen vertellen over Jamie en de avond dat hij verdween.

Zoals je vaker in Young adults ziet, ging de zoektocht soms iets gemakkelijk, maar toch was ik enorm geboeid en wilde ik verder lezen. En wanneer je denkt dat je denkt te weten wat Jamie is overkomen, gebeurt er iets wat je niet verwachtte. Zo blijft het verhaal boeien.

Het is aan te raden om eerst deel 1 te lezen, zodat je de onderlinge relaties goed snapt en weet wat er aan dit verhaal vooraf is gegaan.

Voor alle jongeren die van een spannend verhaal houden.

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *